La CUP aplaudeix que es fixi una data límit a la celebració de la consulta sobiranista

VilaWeb
ACN
16.03.2013 - 20:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de la CUP al Parlament, David Fernàndez, ha destacat la important mobilització social que ha generat l’ANC en el seu primer any. Fernández ha aplaudit la iniciativa de l’assemblea per formar una cadena humana l’11 de Setembre i que s’hagi fixat una data límit per a la celebració de la consulta. La CUP, en canvi, recela del Consell Català per a la Transició Nacional per ser un òrgan que depèn del Departament de Presidència.

Per Fernández, aquest fet pot confondre el procés sobiranista amb una obra de govern i rebutja que es partiditzi el procés cap a la independència. El portaveu de la CUP ha participat en la presentació de les assemblees de Tortosa i Deltebre.

El portaveu de la CUP, David Fernàndez, ha apuntat que aplaudeixen la proposta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de crear una cadena humana que abasti tot el país durant la Diada Nacional d’aquest any. També ha celebrat la limitació per a la data de la consulta sobiranista, abans de 31 de maig de 2014, tot i que per a la CUP caldria que se celebrés abans. “Com més aviat tinguem capacitat política per decidir el nostre futur, més aviat sortirem de la crisi”, ha apuntat Fernàndez. 

Davant la petició de l’ANC de convocar el Consell Català per la Transició Nacional, des de la CUP han mostrat el seu recel per aquest òrgan en dependre del Departament de Presidència. “No ens acaba de convèncer perquè l’habilitació d’espais on hi han de participar tots els teixits socials i econòmics, no han de dependre d’estructures de govern”, ha dit Fernández. Per al portaveu de la CUP, “això és el pitjor que es pot fer perquè es pot confondre un procés col·lectiu cap a la llibertat amb una obra de govern concreta”. 

Fernàndez ha defensat que “l’única garantia que el vaixell arribi a Ítaca és l’empenta col·lectiva” i que serà la societat qui farà reaccionar el poder polític. “L’única garantia de la plena independència del nostre poble està en la força de la gent i l’esforç col·lectiu i aquest serà el motor que farà moure el tsunami cap a la independència”, ha afegit. 

Consulta abans que declaració unilateral

La CUP també ha subratllat que el procés de la llibertat de Catalunya ha d’arribar fonamentat en el resultat d’una consulta i descarten que la independència s’hagi de declarar de manera unilateral. El seu portaveu ha defensat que només és pot fer aquest camí amb “la lliure voluntat, majoritària, democràtica i pacífica de tot el poble” a través d’una consulta per a la independència o d’un referèndum d’autodeterminació. “Aquesta és l’única fórmula que ens obrirà les portes a Europa i a la resta del món”, ha apuntat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any