Rull diu que el govern prioritza la llei de consultes tot i que ja reflexiona sobre un possible pla B

  • El secretari d'organització de CiU reclama l'eixamplament de la majoria social per la "llibertat"

VilaWeb
ACN
16.03.2013 - 17:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari d’organització de CDC, Josep Rull, ha assegurat que la principal prioritat del Govern per defensar el dret a decidir és l’impuls de la llei de consultes, tot i que aquest fet no és incompatible amb fixar un pla B en cas que finalment aquesta llei no aconsegueixi el seu objectiu”Sempre hem parlat de tenir clar quin ha de ser el pla B . però en aquests moment la prioritat bàsica és fer una molt bona llei de consultes al Parlament”, ha explicat a Girona, on ha participat en l’assemblea general de l’ANC. Per a Rull, a més del treball del Govern i dels partits és clau que associacions com l’ANC treballin per a eixamplar “la majoria social per la llibertat”.

Rull no ha volgut aclarir quin és el Pla B amb què treballa el Govern, malgrat que l’altre partit que dóna suport parlamentari al Govern, ERC, ja ha explicat que no descarta en cap cas la declaració unilateral d’independència en cas que fracassin totes les altres alternatives per consultar a la ciutadania.

Ara per ara, per a CiU l’important és posar tota la “pressió” a sobre del govern espanyol, perquè actui de la mateixa manera que ho està fent el del Regne Unit amb el procés secessionista iniciat a Escòcia o com ho va fer el govern del Canadà amb el Quebec.

Pensions

Rull ha defensat el camí cap a la “llibertat” de Catalunya com a la millor manera per sortir de la crisi i garantir una societat més justa. De fet, el diputat de CiU ha posat com a exemple els canvis introduïts en les pensions que ahir va anunciar el govern espanyol com una decisió que no hauria de prendre el govern d’un estat català. “En una Catalunya lliure podríem garantir el sistema de pensions amb més solidesa”, ha explicat convençut. 

Cimera econòmica

Malgrat la desconvocatòria de la cimera econòmica i social inicialment prevista per aquets dissabte, Josep Rull ha assegurat que CiU no “desistirà” en l’intent d’assolir un gran consens polític, econòmic i social, per impulsar mesures que garanteixin que Catalunya camina cap a la sortida de la crisi. Un camí que el secretari d’organització de CDC veu en paral·lel que el de la transició nacional.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any