Notícies

Dissabte  16.03.2013  09:06

Autor/s: ACN

'L'endemà' entra al 'top 5' mundial dels projectes que més diners han recollit a través del micromecenatge

El documental d'Isona Passola ja ha superat els 300.000 euros i els 7.000 micromecenes

Men?ame
 

'L'endemà', el documental que impulsa la productora de cinema Isona Passola i que vol donar raons per la independència del poble català, no para de batre rècords. A poques hores perquè finalitzi la recollida de finançament ja ha batut el rècord europeu de recollida de finançament a través del micromecenatge i ha entrat al rànquing mundial dels cinc projectes que més diners han recaptat gràcies al 'crowdfounding', segons que ha confirmat la plataforma Verkami. Passola s'ha mostrat 'gratament sorpresa' per la fita i ha afirmat que és 'una constatació del moment esperançador que viu el país'. La recollida de fons s'acaba avui dissabte.

Un èxit sense precedents

El documental impulsat per Isona Passola, productora de films com 'Pa negre', s'ha catapultat com el projecte de tot Europa que més diners ha aconseguit a través del micromecenatge, campanya que es finança a través de microdonacions realitzades virtualment aportades pel que es coneix com a micromecenes.

No sols això. Gràcies a aquest rècord, 'L'endemà' ha entrat al 'top 5' mundial dels projectes que més diners ha aconseguit mitjançant el 'crowdfounding'. Tot plegat en només 39 dies, que són els que ha necessitat aquest documental sobre la independència per superar els 7.000 micromecenes i els 300.000 euros que Passola s'havia marcat com a objectiu després d'aconseguir en 11 dies els 150.000 que demanava inicialment. 

A Verkami, les campanyes duren 40 dies, i en el cas de 'L'endemà' finalitza avui.

Isona Passola: 'Estic gratament sorpresa'

Isona Passola s'ha mostrat 'gratament sorpresa' per la resposta de la ciutadania al projecte, i ha afirmat que aquest èxit és 'una constatació del moment tan esperançador que viu el país'. 'A més d'una alegria, poder tirar endevant 'L'endemà' és un repte i un compromís amb tots els que ens han fet confiança alhora que ens esperona a continuar treballant per una pel·lícula de qualitat, tant en el contingut com en la forma', ha destacat en un apunt al bloc de Verkami.

Passola ha explicat que vol fer el film 'per esbandir les pors, lluny de les tàctiques i el soroll polític, perquè sense informació no hi ha dret a decidir' i ha agraït la participació de les milers de persones que faran possible que això es pugui fer realitat. Per la productora, la xifra assolida 'reflecteix la generositat de la gent i la connexió amb les seves il·lusions, i ens carrega de responsabilitat'.

600.000 euros de presspost

El documental, que donarà 'arguments clars, sòlids, fiables i contrastats, amb dades objectivables' sobre la independència, compta amb un pressupost de 600.000 euros. Tot i que quan va arrencar la campanya de micromecenatge només es demanaven 150.000 euros, les donacions dels ciutadans finalment finançaran més de la meitat del documental.

'L'endemà' comptarà amb la participació de 'les figures nacionals i internacionals més tècniques i més ben informades' i respondrà 'les grans preguntes que resolen els grans temes de país, les respostes que necessitem per a decidir sense por i tranquil·lament'.

Men?ame