Urdangarin va demanar a Juan Carlos que fes de mitjancer

  • Volia que portés personalitats al Valencia Summit i que l'ajudés a aconseguir un patrocini de Louis Vuitton

VilaWeb
ACN
15.03.2013 - 10:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Iñaki Urdangarin va demanar al rei espanyol que fes de mitjancer per a Nóos i l’ajudés a portar personalitats del món de l’esport al Valencia Summit. Això es desprèn d’una nova remesa de correus electrònics lliurats al jutge per l’ex-soci d’Urdangarin, Diego Torres, recollits per diversos mitjans. Segons aquests documents, el gendre del rei se li adreçava perquè fes ‘gestions’ i facilités l’assistència del patró de la fórmula 1, Bernie Ecclestone; el magnat suís Ernesto Bertarelli; el president de la FIFA, Joseph Blatter; i el president del COI, Jacques Rogge. A més, li demanà que intercedís per aconseguir que la marca Louis Vuiton en fos la patrocinadora.

En els correus, del 10 de setembre del 2004, Urdangarin utilitzava expressions com ara: ‘Podrien venir si el senyor els animés a acceptar la invitació’, o ‘potser amb un impuls del senyor el temps no correria tant i el Sr. Arnault es decidiria amb rapidesa’, en referència al propietari de Louis Vuitton, Bernard Arnault. Urdangarin també hi especificava que ja li havia fet arribar la proposta mitjançant el seu ex-cunyat, Jaime de Marichalar. 

Tot i que es desconeix quina gestió va fer Juan Carlos I, Urdangarin va obtenir un patrocini entre 87.000 euros i 100.000 de la marca de luxe. Tanmateix, El Mundo assegura que el monarca va fer una petició inicial de 200.000 euros.

Urdangarin defensava al correu electrònic al rei que Valencia Summit era una cimera internacional ‘sobre el paper dels grans esdeveniments esportius en el desenvolupament de les ciutats, amb un èmfasi especial en la importància de la cooperació empreses-societat civil-sector públic’.

D’una altra banda, poques setmanes abans, el 23 de juny del 2004, el duc de Palma informava el seu sogre que havia enviat el currículum a Corinna zu Sayn-Wittgenstein en vista de la seva impossible incorporació a la fundació Laureus amb un càrrec institucional, pel qual hauria pogut percebre 200.000 euros l’any.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any