Els petons amb sons pop de Bulma

  • El grup del Garraf presenta el debut discogràfic • Us n'oferim una actuació en acústic a l'Espai VilaWeb

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
15.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sentiments universals, com l’amor, la malenconia, la felicitat o la nostàlgia impregnen les noves cançons de Bulma, que ha triat un títol poètic i suggeridor, ‘Petons de peix’, per al primer disc. El grup del Garraf hi presenta dotze cançons d’essència pop, amb unes lletres costumistes i unes altres que ressegueixen les emocions. Cançons com ‘La pedra‘, que interpreten per a VilaWeb TV.

Gerard Gómez, Toni Jordán, Rafa Monzó i Francesc Pascual formen part de la generació que es va fer gran veient créixer en Son Goku a la pantalla. I la seva inseparable Bulma. D’aquest imaginari comú pren el nom un grup d’amics que, després de cinc anys d’assajar i fer concerts i una maqueta, ara presenta (vídeo) el seu debut discogràfic com a banda musical.

‘Si en James Dean fos viu/ no seria tan atractiu./ Si en Kurt no s’hagués matat,/ no es queixaria des del altars.’ Amb aquesta estrofa comença la primera cançó del disc ‘Morir jove’, una de les més aplaudides i que ha estat triada per al videoclip.

També hi trobem una cançó inspirada en un text de l’astrònom Carl Sagan sobre la immensitat de l’univers i el minúscul punt blau que hi representa la Terra, ‘una partícula de pols suspesa en un raig de sol’. Un ‘jo mai mai’ ple de veritats, experiències de tota mena (‘petons de peix, amb barba no són el mateix’), sentiments transmesos a través d’imatges com la d’un ocell ferit a terra, un poema sobre el conegut carrer de la Mitja Galta de Ribes (carrer de la Torreta), i un bonus track, ‘Horitzons’, enregistrat el 2011 als estudis APX de Vilafranca del Penedès per a Canal Blau.

Enregistrat en directe i gràcies a mecenes

Una de les característiques d’aquest disc és que fou enregistrat en sessió directa. Ho van fer a proposta del productor, Esteve Molero, i això els va obligar a treballar de valent abans de tancar-se a l’estudi. Molero també els va dir que així serien més bons músics, i el resultat de ‘Petons de peix’ és la mostra més clara de l’evolució ascendent d’aquests quatre nois.

Per fer realitat aquest disc, els Bulma han recorregut al micromecenatge, que esdevé una eina com més va més útil per a acomplir projectes culturals. En tal sols vuit dies van aconseguir els diners necessaris per a editar un àlbum que presentaran al públic demà en un concert a Vilanova i la Geltrú. Serà a l’Auditori Municipal Eduard Toldrà a les deu del vespre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any