Adéu al Google Reader

  • La companyia tancarà el lector de RSS l'1 de juliol vinent, després de vuit anys en funcionament

VilaWeb
Redacció
14.03.2013 - 09:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Google tancarà l’1 de juliol vinent el seu lector de RSS Google Reader. La companyia californiana fa la seva segona ‘spring cleaning‘ (‘neteja de primavera’) en què també ha anunciat el tancament de set serveis, entre els quals el Google Cloud Connect i l’aplicació Google Voice per a Blackberry.

Google va llançar el Reader l’any 2005, per permetre als usuaris de tenir accés a les seves web preferides de manera actualitzada mitjançant RSS. No obstant això, l’equip de Google ha vist que aquests últims anys l’ús del servei havia disminuït i ha decidit tancar-lo.

Segons que assegura la companyia al seu bloc oficial, Reader deixarà d’existir a partir de l’1 de juliol. Els usuaris tindran un període de quatre mesos per poder exportar les seves dades.

‘Vam llançar Google Reader el 2005 per fer més fàcil a les persones el descobriment i el control de les seves webs preferides (…). Els usuaris i desenvolupadors interessats en alternatives RSS poden exportar les seves dades, incloent-hi les subscripcions, amb Google Takeout en el transcurs dels pròxims quatre mesos’, explica Google.

Una possible alternativa, extrena a Google, és The Old Reader, ‘igual que l’antic Reader, però millor’.

‘Neteja de primavera’

Google també ha decidit tancar GUI Builder-cinc UiApp widgets, per tal de centrar els esforços en el servei HTML a partir del 16 de setembre, juntament amb l’API CalDAV. També tancarà l’1 de juny Google Building Maker, l’eina que ajuda els desenvolupadors a fer models tridimensionals d’edificis per a Google Earth i Maps.

També tancarà el connector Google Cloud Connect, que ajuda els usuaris a treballar en el núvol; serà substituït pel Google Drive a partir del 30 d’abril. També dirà adéu l’aplicació Google Voice per a Blackberry, substituïda per la seva aplicació en HTML5.

A més, Google ha anunciat la fi del seu API de cerca de Google Shopping, que dóna habilitats als desenvolupadors per a crear aplicacions comercials basades en les dades de cerca de Google Products.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any