RBA posa a la venda ‘A un pam de la independència’, el nou llibre de Vicent Partal

  • El llibre explora com pot ser el nou estat, explica com s'hi ha arribat i inclou també una selecció d'editorials de VilaWeb dels darrers sis anys

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui es posa a la venda ‘A un pam de la independència‘, el nou llibre de Vicent Partal, editat per RBA. El director de VilaWeb hi explica com s’ha arribat a la situació política actual i quines són les claus per a fer possible la independència i també hi apunta com voldria que fos la nova república catalana.

El volum, de 318 pàgines, inclou també una selecció d’un centenar dels editorials més importants publicats els darrers sis anys a VilaWeb. A través d’aquesta selecció, el lector pot observar com ha anat canviant el pols polític i ciutadà del país.

Segons Partal ‘és un bon moment per a fer la reflexió que proposa el llibre perquè no hem aconseguit encara la independència, però ja hi som tan a prop que cal començar a pensar en l’endemà, en com serà la república que crearem’.

El llibre és estructurat en tres parts. La primera, titulada ‘Com hem arribat fins aquí’, estableix com a factors fonamentals el final de la transició política, el canvi del sistema de partits al Principat i el creixement imparable de l’independentisme cívic i polític que hi ha arrossegat grups que no ho eren.

La segona part es titula ‘Dibuixant la independència’ i és una anàlisi de com s’han anat creant els pilars ideològics que han acabat fent esclatar l’independentisme. El capítol analitza tant els grans debats internacionals sobre l’autodeterminació, que els darrers anys han fet un impacte notable, com la construcció d’un ideari i un imaginari independentista dins el país. També s’hi refereix a la relació que hauria de tenir el Principat independent amb la resta del país.

Finalment, ‘El país que vull’ és un llarg capítol en què l’autor explicar, per primera vegada, com creu que s’hauria d’organitzar el nou país independent. Aquest és l’únic apartat que no inclou cap editorial ja publicat a VilaWeb. Per l’autor, ‘es tracta de fer un exercici tan complet com siga possible d’imaginar com viurem en el nou estat’. I això perquè ‘jo sóc dels qui vull la independència però per fer un país diferent, i sobretot millor, que el que tenim’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any