Un especial ‘de col·leccionista’ per celebrar el número 1.500 del setmanari El Temps

  • El número es pot trobar aquesta setmana als quioscs de tot arreu del país

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.03.2013 - 15:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El setmanari ‘El Temps‘ arriba aquesta setmana al número 1.500 i ho celebra amb un exemplar ‘de col·leccionista’, que conté una vintena de reportatges elaborats pels periodistes de la casa i per d’altres de tot el territori, que han tingut una relació amb la capçalera al llarg dels vint-i-nou anys d’existència. Diuen els responsables del setmanari: ‘Tots plegats conformen una visió general de la realitat que ara vivim i sovint patim. Des d’un viatge al ‘Xinatown’ de Barcelona, fins a l’experiència frustrada del socialisme utòpic a Andorra. Una obra de l’artista Joan Genovés protagonitza la portada.

‘El Temps’ va aparèixer des del maig de 1984, fundat per Edicions del País Valencià, sota la presidència d’Eliseu Climent. Després d’un moment de dificultats que va obligar a retirar el setmanari dels quioscs, des del mes d’octubre passat el Temps ha tornat al carrer. S’ha obert una nova etapa, sota la direcció general del perioista Vicent Sanchis, amb una ampliació de capital i amb una nova empresa editora, Espai de Comunicació.

Espai de Comunicació, compta amb un consell editorial integrat per l’antropòleg i president d’Acció Cultural del País Valencià, Joan Francesc Mira, l’advocada Magda Oranich, l’exconseller de Cultura i professor de periodisme Joan Manuel Tresserras, el sociòleg Salvador Cardús, el geògraf i professor Josep Vicent Boira i el socioecòleg Ramon Folch.

Segons que informa El Temps, entre els primers accionistes de l’empresa hi ha l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol; el president d’Hosbec (Associació Empresarial Hotelera de Benidorm) Antoni Mayor; el president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà; el president de l’Institut d’Economia Villalonga, Antoni Serra Ramoneda; el director general de Televisió d’Andorra, Francesc Robert; el president de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Vall d’Albaida, Ramon Soler; el president de la Unió Patronal UPEGG de Perpinyà, Jacques Font; el president del Cercle d’Economia de Mallorca, Alexandre Forcades, i els periodistes Miquel Calçada i Mònica Terribas. Les primeres entitats que formen part també del nou accionariat són la Universitat d’Alacant, la Cambra de Comerç de Tortosa i l’Institut d’Estudis Catalans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any