La Diputació de Lleida presentarà “Aliments del territori i tu” a la Fira de Sant Josep de Mollerussa

  • Presentaran uns 200 productes agroalimentaris de proximitat

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
12.03.2013 - 10:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Carn i embotits, formatges i productes lactis i vins i licors són els principals productes agroalimentaris elaborats a Ponent que la Diputació de Lleida, amb altres entitats, presentaran a la Fira de Sant Josep sota la marca “Aliments del territori i tu”.

A més de la Diputació de Lleida la iniciativa també compta amb la participació del projecte Gustum, els consells comarcals de la demarcació i el Conselh Generau d’Aran.

Espai propi

Es tracta d’un espai conjunt de 340 metres quadrats al Firal B, on hi haurà representats prop de 200 productes de punts de la demarcació, i que comptarà amb un espai central de dinamització impulsat pel projecte Gustum, una iniciativa del Consorci Leader Urgell-Pla d’Urgell, que es va iniciar l’any 2010 i que actualment engloba un centenar de productors i la seva agenda d’accions incorpora d’una manera activa els restauradors del territori, amb la voluntat que facin també de prescriptors dels productes locals.

Territori i productes

Són productes provinents de 98 municipis de la demarcació. Es tracta de productes artesans, alguns ecològics, fets amb productes de la terra, que aprofiten els recursos agraris i ramaders propis de les comarques de Ponent.

Entre els productes presents a través dels consells comarcals, hi podem trobar productes ecològics de l’Alta Ribagorça; cervesa artesana de la Cerdanya; vi de les Garrigues; tòfona negra de la Noguera; ecoxocolata amb espècies del Pallars Jussà, vedella ecològica del Pallars Sobirà, licor i vinagre del Pla d’Urgell; bolets de cultiu de la Segarra, fruita del Segrià, hortalisses ecològiques del Solsonès, galetes artesanes de l’Urgell, paté i caviar de la Val d’Aran, o herbes aromàtiques de l’Alt Urgell.

L’objectiu d’aquesta acció és posar en valor el producte de proximitat i més encara en moments de contracció econòmica, contribuint a posar en valor els productes de les nostres comarques i les persones que els fan possibles.

Activitats

Per donar-los a conèixer, a banda de l’exposició permanent dels productes, la Diputació ha impulsat l’organització de 24 accions gratuïtes diàries en un espai al mateix estand, que dinamitzarà el projecte Gustum durant els quatre dies de duració de la Fira de Sant Josep.

Accions que consistiran, principalment, en tastos i activitats relacionades amb la cuina i que duran a terme productors i restauradors lleidatans com ara el sommelier Rodrigo Cebrian, el cuiner Joel Castanyé del Restaurant Resquitx, i els productors el Mas Blanch i Jover, el Celler Clos Pons, el restaurant Cal Xirricló, el restaurant el Castell o el restaurant la Manreana i Miravall.

Entre les activitats previstes s’inclou una acció amb alumnes d’entre 6 i 12 anys de diferents escoles, consistent en un taller pedagògic i gastronòmic, per tal d’inculcar-los bons hàbits alimentaris i els avantatges de la cuina de proximitat a través de la mà de l’empresa Petit Xef.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any