El govern neerlandès veu Escòcia com ‘una part molt valuosa de la UE’

  • El sí al referèndum implicaria un debat entre els estats membres, diu el ministre d'Afres Estrangers a Newsnet Scotland

VilaWeb
Redacció
08.03.2013 - 10:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern neerlandès ha declarat que Escòcia era ‘una part molt valorada i integral de la Unió Europea’ i que els membres de la UE discutirien les conseqüències d’un vot afirmatiu en el referèndum sobre la independència.

Christophe Kamp, el portaveu del ministeri d’Afers Estrangers neerlandès, ha dit al diari escocès Newsnet Scotland que els Països Baixos no es posicionaven sobre la permanència d’Escòcia com a membre de la UE perquè primer esperarien a saber el resultat del referèndum. Però ha reconegut que un vot afirmatiu el 2014 implicaria un debat entre els estats membres sobre les conseqüències de la independència.

‘Els Països Baixos opinen que Escòcia avui és una part molt valorada i integral de la UE. Si els escocesos opten per la independència, la UE i els estats membres hauran de discutir les conseqüències específiques d’aquesta decisió en les relacions d’Escòcia i del Regne Unit amb la UE’, ha dit Kamp.

Aquest diari esmenta també les declaracions que va fer la setmana passada el ministre d’Afers Estrangers de Letònia a la BBC obrint la porta al fet que si Escòcia votés sí el Regne Unit, com a nou estat sense Escòcia, hauria de fer una petició formal d’ingrés a la UE.

Les declaracions del govern neerlandès es poden interpretar en el sentit que, com que Escòcia ja forma part de la UE, la negociació de les condicions de permanència es farien des de dins de la UE mateixa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any