El Palau d’Anglesola habilitarà l’alberg del Camí de Sant Jaume dins del polieportiu

  • S'aprofitarà una zona que no s'utilitza

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
06.03.2013 - 08:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha cedit uns vestidors del poliesportiu municipal perquè s’utilitzi com alberg pels pelegrins que fan el Camí de Sant Jaume. La gestió la portarà els Amics del Camí de Sant Jaume del Palau, que havien fet la petició.

L’alberg aprofitarà uns vestidors amb sala de dutxes que actualment no utilitza cap entitat esportiva local. Aquestes instal·lacions estan equipades amb llum i aigua calenta i tenen una porta d’accés exterior separada de l’entrada general del poliesportiu. En un primer moment s’havia demanat una part dels vestidors de les piscines municipals, on s’hvai de fer obres, però.

800 pelegrins

El consistori ha acordat cedir el recinte arran de les converses mantingudes amb l’associació Amics del Camí de Sant Jaume del Palau, entitat constituïda ara fa un any. El regidor de Cultura, Carles Esquerda xifra en “uns 800 pelegrins” els que travessen el Pla d’Urgell seguint la ruta de pelegrinatge que els duu des de Montserrat fins Sant Jaume de Galícia. Aquests pelegrins acostumen a fer etapes d’uns 30 quilòmetres diaris i sovint han de pernoctar al Pla d’Urgell abans d’arribar a Lleida. Dins la comarca, fins ara només hi havia albergs municipals a Castellnou de Seana i a Bell-lloc, a més del d’Ivars d’Urgell (en una variant de la ruta original). Esquerda confia en la utilitat de l’alberg, sobretot les èpoques de més pas.

Aquests albergs municipal ofereixen únicament uns serveis essencials mínims a un preu simbòlic i estan destinats als pelegrins que disposen d’un pressupost ajustat per fer el camí. Ara l’associació d’Amics del Camí de Sant Jaume adequarà el recinte de l’alberg de pelegrins per tal que s’hi pugui pernoctar.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum del Palau d’Anglesola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any