Mas, sobre el cas Rodríguez Sol: ‘La llibertat està amenaçada’

  • Diu que és un 'escàndol monumental'

VilaWeb
ACN
05.03.2013 - 21:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha considerat aquest dimarts un “escàndol monumental” el que ha passat amb el fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, i ha constatat que a Espanya la llibertat està “amenaçada” i la democràcia “no està ben fonamentada”. “Perquè en un país on la llibertat fos respectada i la democràcia estigués ben fonamentada, aquestes coses no podrien passar, seria un enorme escàndol públic”, ha opinat Mas, que s’ha queixat que hi ha “molts estaments de la societat” que consideren “normal, que és el que toca”, que s’hagi forçat Rodríguez Sol a deixar el càrrec. El president ho ha dit durant l’entrega del Memorial Trias Fargas al professor Joaquim Muns. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquest dimarts el lliurament del Memorial Ramon Trias Fargas 2010 al professor Joaquim Muns. Aquest guardó l’entrega la Fundació Llibertat i Democràcia, presidida pel convergent Jordi Xuclà.

Mas no ha pogut evitar referir-se a la renúncia del fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, després que se li obrís un expedient per unes declaracions sobre la consulta. El president ha constatat que la llibertat està “amenaçada” quan un alt funcionari emet una opinió “de sentit comú” i després acaba veient-se obligat a deixar el seu càrrec.

“Quan aquestes coses passen vol dir que la llibertat està amenaçada i vol dir que la democràcia no està ben fonamentada”, ha insistit Mas, que ha recordat que Rodríguez Sol no és una persona “sospitosa” de ser afiliat a cap partit i ell mateix va deixar clar que no està a favor de la independència de Catalunya. “I resulta que és automàticament fulminat. Això hauria de fer pensar molt des del punt de vista de la qualitat de la democràcia en què vivim”, ha conclòs.

En un altre ordre de coses, Mas també ha comentat la reunió que ha mantingut amb el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González. El president català ha explicat amb ironia que González li ha descrit una “crònica d’una asfíxia premeditada” que pateix la seva comunitat. “A mi m’ha despertat la curiositat sentir el seu discurs sobre els greuges que pateix Madrid, i ho ha dit amb un gran convenciment”, ha afegit amb un somriure sorneguer. Segons Mas, González li ha expressat que no només Catalunya està en una situació complicada.

En tot cas, el president de la Generalitat ha constatat que Catalunya es troba en una situació “d’emergència i supervivència” des de molts punts de vista i ha cridat els polítics a fer pinya per una vegada i a sumar esforços.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any