Rosell reconeix que va pactar amb els Boixos Nois que tornessin al Camp Nou

  • Va ser un pacte abans de les eleccions del 2010 · Ho justifica dient que calia millorar l'animació de l'equip

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.03.2013 - 19:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘És cert que vam fer un pacte per fer la grada d’animació i hi havia un representant dels Boixos Nois. Però sempre amb voluntat de respectar el criteri de violència zero.’ Ho ha reconegut el president del FC Barcelona, Sandro Rosell, en la conferència de premsa del club després de la reunió de la junta directiva. ‘Sempre hem cregut que un dels punts dèbils del club és l’animació. Amb bona fe, volíem que hi hagués més animació a l’estadi. Per tant, vam parlar amb tota la gent que animava l’equip i que l’havia animat abans’, ha dit.

Benedito ja havia avisat

Rosell no ha amagat que va fer un pacte amb representants dels Boixos Nois, per bé que ho havia negat fins avui. El candidat Agustí Benedito va sorprendre tothom en el debat televisat que tancava la campanya electoral del 2010 quan va avisar que Rosell s’havia reunit amb els Boixos Nois, i li demanava que no els deixés entrar al camp. Benedito va dir-li: ‘Avui he tingut informació que, potser sense saber-ho, has tingut dues reunions a casa teva amb representants de la Grada Jove, entre els quals van assistir-hi dos boixos nois. No dic una cosa com aquesta sense estar segur de què dic. Esbrina amb qui t’han vist perquè a casa teva hi has tingut boixos nois i has fet un acord amb ells. Vés amb compte, perquè te la volen fer empassar. I si t’entren a casa, a veure si entraran a l’estadi.’

‘Hi ha una part dels Boixos Nois bons’

Aquest debat fou l’11 de juny del 2010, al final de la campanya electoral. El mes abans, el maig del 2010, Rosell havia estat entrevistat a RAC-1 per Joan Maria Pou al programa ‘Tu Diràs’. Pou li va demanar si en una reunió que havia tingut amb col·lectius d’afeccionats hi havia Boixos Nois. I va respondre això: ‘Els Boixos Nois tenien una facció, diguem-ne, més violenta, i una que no ho era. Dins dels Boixos Nois no tots eren el que la gent es pensa que són els Boixos Nois. Hi ha una part de Boixos Nois bons i que s’estimen el Barça i que animen molt el Barça i que ara s’han format en altres tipus de grups.’ Un mes més tard, en el mateix programa i amb el mateix entrevistador, va negar que hagués dit allò que havia dit:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any