Crits i empentes en la declaració de Johnson pels cas d’abusos sexuals a RTVV

  • L'ex-directora de Canal 9 declara com a testimoi en el cas contra Vicente Sanz · López Jaraba evita anar a declarar

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.03.2013 - 12:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-directora de Canal 9 i ex-consellera de Turisme, Cultura i Esports, Lola Johnson, ha declarat avui al jutjat de Paterna per declarar com a testimoni en la causa contra l’ex-secretari general de l’ens públic, Vicente Sanz, en suposats abusos sexuals a tres treballadores. Quan ha arribat al jutjat, un grup de treballadors l’ha rebuda amb crits de corrupta i lladre. I hi havia pancartes contra l’ex-secretari general de RTVV José López Jaraba, que finalment no ha anat a declarar perquè no l’han trobat en el seu domicili per fer-li arribar la citació.

Quan Johnson ha arribat al jutjat hi ha hagut moments de tensió, quan els agents de la policia han impedit que els treballadors que protestaven s’apropessin a l’ex-consellera. Una de les manifestants ha rebut un cop a la cara i ha patit una fissura a l’envà nasal.

Johnson i Jaraba havien de presentar-se al jutjat d’instrucció número 1 de Paterna per declarar per segona vegada en aquesta causa. Declaren perquè el jutge hi ha inclòs RTVV com a responsable civil subsidiari. Finalment, però, només hi ha anat Johson. També hi estan citats a declarar la presidenta del comitè d’empresa, Salut Alcover, i el representant legal de l’ens públic.

Xambó va presentar l’adreça de López Jaraba al jutjat

Dissabte el representant de Compromís al consell d’administració d’RTVV, Rafa Xambó, va presentar un text al jutjat de guàrdia de Paterna en què feia constar l’adreça actual de l’ex-director, López Jaraba, perquè el poguessin localitzar i avui no es pogués eximir de declarar com a testimoni del cas.

Xambó va llegir als diaris que el jutjat no era capaç de localitzar López Jaraba per citar-lo a declarar, i va fer per manera de trobar-ne l’adreça de Madrid, a través dels seus contactes.

Per ell, és vergonyós que algú que ha estat el responsable d’RTVV fins fa pocs mesos ara s’amagui per no declarar en un cas en què ‘no va intervenir com ho havia de fer’. Segons Xambó, López Jaraba sabia tot això que havia passat amb Vicente Sanz deu dies abans d’esclatar el cas, i no va fer res per denunciar-ho. Creu que l’actuació de López Jaraba en aquell cas pot derivar en un procés per encobriment de delicte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any