Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  04.03.2013  06:00

Lola Johnson i López Jaraba declaren pel cas dels suposats abusos sexuals a RTVV

Xambó va presentar l'adreça de López Jaraba al jutjat

Men?ame
 

L'ex-directora de Canal 9 i ex-consellera de Turisme, Cultura i Esports, Lola Johnson, i l'ex-director general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), José López Jaraba, han estat citats a declarar avui. Es jutja la presumpta culpabilitat de l'ex-secretari general de l'ens públic, Vicente Sanz, en suposats abusos sexuals a tres treballadores. Declaren perquè el jutge hi ha inclòs RTVV com a responsable civil subsidiari.

Johnson i Jaraba han de presentar-se al jutjat d'instrucció número 1 de Paterna per declarar per segona vegada en aquesta causa. També hi estan citats a declarar la presidenta del comitè d'empresa, Salut Alcover, i el representant legal de l'ens públic.

Xambó va presentar l'adreça de López Jaraba al jutjat

Dissabte el representant de Compromís al consell d'administració d'RTVV, Rafa Xambó, va presentar un text al jutjat de guàrdia de Paterna en què feia constar l'adreça actual de l'ex-director, López Jaraba, perquè el poguessin localitzar i avui no es pogués eximir de declarar com a testimoni del cas.

Xambó va llegir als diaris que el jutjat no era capaç de localitzar López Jaraba per citar-lo a declarar, i va fer per manera de trobar-ne l'adreça de Madrid, a través dels seus contactes.

Per ell, és vergonyós que algú que ha estat el responsable d'RTVV fins fa pocs mesos ara s'amagui per no declarar en un cas en què 'no va intervenir com ho havia de fer'. Segons Xambó, López Jaraba sabia tot això que havia passat amb Vicente Sanz deu dies abans d'esclatar el cas, i no va fer res per denunciar-ho. Creu que l'actuació de López Jaraba en aquell cas pot derivar en un procés per encobriment de delicte.