Lisboa esdevé un clam contra les imposicions de la troica a Portugal

  • Els mitjans portuguesos consideren que la d'ahir va ser la manifestació més multitudinària dels últims dos anys

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mig milió de portuguesos van sortir als carrers de Lisboa ahir a la tarda per clamar contra les retallades del govern. Famílies, professionals, desocupats, polítics i sindicalistes van participar a les manifestacions convocades pel moviment ciutadà ‘Que se lixe a troika‘ (Que se’n vagi la troica) contra les mesures d’austeritat imposades pel Banc Central Europeu, el Fons Monetari Internacional i la Comissió Europea. Els mitjans portuguesos consideren que la d’ahir va ser la manifestació més multitudinària dels últims dos anys.

El plataforma ciutadana contra la troica ja havia reunit centenars de milers de manifestants el setembre de l’any passat. Aquella va ser considerada la manifestació més gran de la història de Portugal i ara s’ha vist superada per aquesta nova demostració d’indignació.

En aquesta ocasió, la mobilització coincideix amb la presència a la capital portuguesa dels representants de la Comissió Europea, el BCE i l’FMI, que fan la setena avaluació del programa d’assistència financera –com es coneix tècnicament el rescat.

El lema de la protesta era ‘El poble és el que mana’, un dels versos de l’himne de la Revolució dels Clavells de 1974, ‘Grandola, Vila Morena’, que va enderrocar la dictadura i s’ha convertit en el símbol de la indignació ciutadana.

La cançó va ser cantada al final de la marxa, a la plaça Terreiro de Paço, la més gran de la capital portuguesa, i a una vintena de capitals del món, entre les quals Barcelona, Boston, París, Londres, Atenes i Estocolm, segons els organitzadors.

 

Més informació: [VÍDEO] L’himne de la Revolució dels Clavells interromp una intervenció del primer ministre portuguès

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any