Grillo condiciona un pacte de govern a canviar la llei electoral i limitar les legislatures dels diputats

  • El còmic del Moviment 5 Estels té la clau de la governabilitat a Itàlia

VilaWeb
Redacció
03.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El còmic i cap del Moviment 5 Estels, Beppe Grillo, ha afirmat que està disposat a acceptar un pacte de govern amb Pier Luigi Bersani o Silvio Berlusconi a canvi d’una reforma de la llei electoral i la limitació de la permanència dels diputats al congrés a tan sols dues legislatures.

‘Si el Partit Democràtic de Bersani i el Poble de la Llibertat de Berlusconi proposen un canvi immediat de la llei electoral, la cancelació del reemborsament de les despeses electorals i la limitació de dues legislatures, donarem suport al govern immediatament’, ha declarat a la revista alemanya Focus. ‘Però no ho faran. Tan sols estan despistant per guanyar temps’, ha afegit.

Grillo insisteix que la seva missió principal és ‘liquidar el vell sistema, no per gust, sinó perquè està podrit’.

El còmic exigeix el canvio de la llei electoral, que dificulta la formació d’un govern estable per culpa dels sistemes de votació diferenciats per a cada cambra: senat i congrés. Com que totes dues cambres tenen la mateixa importància, el govern ha de controlar les dues per poder dirigir el país amb comoditat.

A més, Grillo reitera que la seva intenció en aquest moment és forçar la convocatòria de noves eleccions per d’aquí sis mesos, amb la voluntat d’obtenir una victòria general. ‘Els d’ara, tan sols han estat un assaig’, ha avisat.

 

Més informació:

· Grillo refusa de pactar i presenta el cas sicilià com a model

· Grillo trenca la política italiana

· Entrevista amb el periodista de la Repubblica, Concetto Vecchio: ‘És tot incert i sense majories, podem arribar al caos’

· Les eleccions italianes, en clau independentista

· Amb quin candidat italià us identifiqueu més?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any