Els socialistes de la Vall, la Safor, la Costera i la Canal demanen la modificació del Consorci de Residus

  • Signen un manifest conjunt que reclama que el Pla Zonal respecte el Pla de Minimització de la Vall d'Albaida

VilaWeb
Redacció
28.02.2013 - 18:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batle d’Ontinyent i Secretari General dels socialistes de la Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez; la Vice-secretària General de la Vall d’Albaida, Eva Tormo; el Secretari General de la Costera-la Canal, Xavier Simón; el Vice-secretari General de la Safor, Voro Femenia; el Portaveu del grup municipal de Xàtiva, Roger Cerdà, i el seu homòleg a Gandia, José Manuel Orengo, han participat aquest dijous 28 de febrer en una reunió amb un únic punt del dia: el Consorci de Residus.

Els representants socialistes han signat un manifest conjunt que reclama una modificació ‘immediata’ del Consorci de Residus del Pla Zonal X, XI, i XII que permeta les mancomunitats de ‘desenvolupar el seu propi pla de residus’. El document fa menció expressa al Pla de Minimització de la Vall d’Albaida, per al qual es demana que es respecte l’acord que el va fer possible. A més, exgeix la devolució ‘dels diners cobrats als veïns de la Safor i la Canal-Costera que han hagut de pagar més pel fem del que pagaven’ abans de la instauració obligatòrica del Consorci ‘que no té executades les infraestructures’.

El manifest recull les crítiques socialistes a la situació actual del Consorci i al Pla Zonal, que té entre altres infraestructures previstes l’abocador de Llanera de Ranes, una construcció que posen en dubte que arribe a fer-se i que recorden que té un ampli rebuig social. El document reflecteix també les denúncies fetes des del PSOE de la Costera-Canal pel ‘desequilibri poblacional i de producció de residus’ que ara, diuen, s’agreujaria amb ‘l’impacte sobre el territori d’un abocador que ens convertirà en el femer de la província’.

Amb tot, el PSOE considera que ‘la lluita interna que viu el Partit Popular’ que ha convertit el Consorci en un ens invogernable per les ‘baralles’ dins el partit, posa en evidència les prioritats dels dirigents populars en què ‘han primat els interessos de partit per damunt dels interessos generals del territori’. A més, vist que la Diputació no cobrarà el rebut del Consorci corresponent a 2012 a Gandia i a la Vall d’Albaida perquè no ha prestat el servei, els socialistes entenen que la decisió demostra ‘la possibilitat pràctica de no fer ús del Consorci’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any