Detinguts l’ex-president de l’ICS Josep Prat i l’ex-director del CatSalut Carles Manté

  • Per suposades factures falses a l'empresa municipal Innova de Reus

VilaWeb
Redacció
27.02.2013 - 18:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La guàrdia civil ha detingut l’ex-president de l’Institut Català de Salut (ICS) i ex-director general de l’empresa municipal Innova de Reus en el govern de CiU, Josep Prat; i també l’ex-director del Servei Català de la Salut durant el mateix govern, Carles Manté, per ordre del Jutjat d’Instrucció 3 de Reus.

Aquest matí, agents de la guàrdia civil han escorcollat el domicili a Tarragona de Prat, i l’empresa de Manté CCM Estratègies i Salut a Mataró (Barcelona), amb presència dels dos ex-càrrecs públics, dins l’anomenada ‘Operació Cirurgia’.

Tots dos han estat encausats per aquest jutjat per pressumpte desviament de fons de l’empresa municipal Innova per pagar-li un sou de 13.000 euros mensuals a Manté per tasques de consultoria de la seva empresa CCM, que se sospita que mai es van fer.

En l’operació, la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona investiga els fets denunciats tant a la fiscalia de Reus com al Jutjat d’Instrucció 3 de Reus, que ha ordenat l’escorcoll. El jutge havia citat a declarar com a encausats Prat i Manté per suposades irregularitats en el cobrament de factures falses per aquests serveis, però les declaracions han estat ajornades i encara no s’ha concretat una data.

Les detencions han aixecat ja les primeres reaccions polítiques a Reus. Fonts de l’Ajuntament han assegurat que analitzaran la situació “des del respecte i compromís de col·laboració amb la justícia”. En aquest sentit, han recordat que el consistori va actuar “responsablement” posant en coneixement de la Sindicatura de Comptes i la Fiscalia el cas per si se’n derivaven responsabilitats penals.

Per la seva banda, la CUP de Reus, que va destapar el cas amb un escrit a la Fiscalia, ha instat els grups municipals i l’alcalde a que el consistori es posicioni com a acusació policial en els processos oberts. Segons la formació, les detencions “certifiquen la solidesa del procés d’investigació iniciat” i han reclamat a l’alcalde, el convergent Carles Pellicer, que convoqui un ple extraordinari per decidir el posicionament municipal al voltant del processos judicials oberts.

El grup municipal d’Ara Reus, que va presentar una querella contra Prat i Manté, s’ha personat com a acusació particular en el cas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any