‘Acorar’, finalista del premi Max com a espectacle revelació

  • La companyia mallorquina Produccions de Ferro ha estat seleccionada en aquesta categoria, segons que ha anunciat avui el comitè organitzador dels premis

VilaWeb
Redacció
27.02.2013 - 12:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’obra ‘Acorar’, protagonitzada per Antoni Gomila, de la companyia Produccions de Ferro, ha estat seleccionada com a finalista dels premis Max com a millor espectacle revelació, segons que han anunciat els organitzadors dels premis avui dematí.

L’exitosa protagonitzada per Antoni Gomila, de la companyia Produccions de Ferro, ha estat seleccionada com a finalista dels premis Max com a millor espectacle revelació, segons que han anunciat els organitzadors dels premis avui dematí.

També optaran al guardó les obres espanyoles ‘Cajal, rey de los nerviós’ (companyia de teatre Títeres de la Tía Elena), d’Aragó; ‘Nora’ (Factoría Norte), d’Astúries, ‘Noche de bufones’ (Reymala Teatro), de Canàries, i ‘Gangarilla, el día del acabose’ (Corrales de Comedias), de Castella la Manxa.

A més, hi competiran ‘El juicio de Dayton’ (Azar Teatro), Castella i Lleó; ‘Sé de un lugar’ (Companyia Prisamata), Catalunya; ‘Tío Vania’ (L’Om-Imprebís), País Valencià; ‘Tokio 3’ (Voadora), Galícia; ‘La realidad’ (Denise Despeyroux), Madrid; ‘La casa de Bernarda Alba’ (companyia Alquibla Teatro), Múrcia; ‘La importancia de llamarse Ernesto’ (Fundación Municipal Teatro Gayarre), Navarra; i ‘Avanti’ (Traspasos), del País Basc.

D’entre tots aquests títols, en sortirà el muntatge guanyador el proper 13 de maig a la gala dels XVI Premis Max, que se celebrarà a Madrid.

El comitè organitzador ha fet públics avui els noms de les companyies candidates a la categoria d’espectacle revelació de la XVI edició d’aquests premis de les arts escèniques, impulsats per la Fundación Autor de la Sociedad General de Autores y Editores (SGAE).

Aquesta categoria pretén promoure i reivindicar aquells muntatges produïts a cada comunitat autònoma que han destacat per la singularitat artística i per l’aportació renovadora.

Els premis Max, amb un guardó dissenyat pel poeta i artista plàstic català Joan Brossa, impulsor d’un dels col·lectius renovadors de l’art espanyol de postguerra, s’han consolidat en els últims anys i han esdevingut el reconeixement més important en l’àmbit de les arts escèniques de l’estat espanyol, ja que són els professionals del teatre i la dansa que en trien els guanyadors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any