Escorcollen el domicili de Josep Prat, ex-president de l’ICS i d’Innova

  • És investigat pel suposat cobrament de factures falses

VilaWeb
Redacció
27.02.2013 - 11:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La guàrdia civil escorcolla avui a Tarragona el domicili particular de l’ex-president de l’ICS i ex-director general d’Innova a Reus, Josep Prat, i les oficines de l’empresa CCM Estratègies i Salut de Mataró. L’escorcoll es fa en el marc de l’operació ‘Cirurgia’ per ordre del jutjat d’instrucció número 3 de Reus. S’investiguen els fets denunciats tant a la fiscalia de Reus com al jutjat d’instrucció i il·lícits penals, segons que ha informat la guàrdia civil. Les actuacions són sota secret de sumari.

El jutge ha citat a declarar com a encausats Prat i el propietari de l’empresa CCM, Carles Manté, per suposades irregularitats en el cobrament de factures falses. Però les declaracions s’han ajornat i encara no s’ha concretat cap data.

L’origen de la iniciativa judicial és una denúncia del partit Ara Reus contra Manté i Prat per presumpta estafa, apropiació indeguda i ,albaratament de diner públic. Segons la denúncia, Manté, que havia deixat la direcció del CatSalut el 2006, hauria cobrat d’Innova 695.000 euros entre el 2007 i el 2011 en concepte d’honoraris i a l’ajuntament s’hauria trobat cap feina que justifiqui les factures.

El màxim responsable d’Innova en aquella època era Josep Prat, que el juny del 2012 va dimitir de la presidència de l’ICS després de les acusacions de malbaratament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any