El jutge prohibeix a Bárcenas sortir de l’estat per risc de fugida

  • L'ex-tresorer del PP ha declarat avui al jutge en relació als comptes milionaris a Suïssa · S'haurà de presentar a l'Audiència cada quinze dies

VilaWeb
Redacció
25.02.2013 - 19:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscalia anticorrupció ha demanat al jutge que prohibeixi que l’ex-tresorer del PP, Luis Bárcenas, surti de l’estat espanyol sense autorització judicial, que li retiri el passaport i que el faci comparèixer cada quinze dies, tenint en compte que té ‘un patrimoni molt rellevant a l’estranger que implica risc de fugida’. I el jutge ha acceptat la petició i ha ordenat exactament aquestes mesures cautelars.

Avui Bárcenas ha declarat durant tres hores al jutge Pablo Ruz sobres els 22 milions d’euros trobats en comptes a Suïssa. L’ex-tresorer del PP, que és acusat de suborn, emblanquiment i delictes fiscals, ha dit que els diners provenien d’inversions en negocis immobiliaris i de la compra-venda d’obres d’art: N’aportat documentació i ha volgut desvincular-ne el PP. Segons fonts del tribunal, arran d’aquesta declaració el jutge ha convocat dues visites immediates: una perquè Bárcenas aclareixi qüestions relacionades amb la informació de la comissió rogatòria a Suïssa que encara ha d’arribar, i una segona per decidir sobre les mesures cautelars.


La comissió rogatòria de Suïssa que és en mans del jutge posa de manifest que a final del 2005 Bárcenas tenia 14,8 milions a nom de la societat panamenya Sinequanon. El 2006 ja eren 19,7 milions; el 2007 22,1; el 2008 13,6; i el 2009 11,8.


El jutge també té l’informe de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la guàrdia civil que posava de manifest que el desembre de 2012 Bárcenas va certificar davant notari que havia estat el responsable dels comptes del PP entre 1994 i 2009 i que disposava d’un llistat de donants i de perceptors d’aquesta donació. 


La fiscalia considera que hi ha ‘múltiples i contundents indicis’ que Bárcenas va cometre delictes fiscals i emblanquiment de diners.

Informació relacionada:

Bárcenas va deixar constància davant notari de les donacions i els receptors del PP

Cospedal presenta una demanda contra Bárcenas i El País

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any