NotÝcies

Dillunsá 25.02.2013á 15:43

Catar mantindrÓ el poeta al-Ajami quinze anys empresonat

Mohammad al-Ajami fou detingut el 2011 acusat d'incitar a derrocar el govern catarŔs en un poema

Men?ame
 

El Tribunal d'Apel·lació de Catar ha decidit de mantenir Mohammad al-Ajami quinze anys a la presó. El poeta havia estat condemnat prèviament a cadena perpètua per 'haver incitat a derrocar el sistema de govern' i 'haver insultat l'emir' per un poema. Ara el jutjat ha reduït la cadena perpètua a quinze anys de presó. 

'Ha estat un judici arreglat i això demostra que el govern és darrere el sistema de justícia i que no hi ha independència', ha dit el seu advocat.

Ajami va ser detingut el novembre del 2011 i un any després fou condemnat a cadena perpètua en un judici secret, segons el seu advocat, Najeeb al-Nauimi. Els càrrecs es deriven del poema 'Gessamí', on diu 'Tots som Tunísia enfront de l'elit repressora', en referència a la revolució de la Primavera Àrab.

La detenció del poeta ha desfermat reaccions a tot el món, i Human Rights Watch i Amnistia Internacional han demanat explicacions al govern de Catar, han defensat que no hi havia proves que al-Ajami hagués anat 'més enllà del legítim exercici del seu dret de llibertat d'expressió' i han alertat que es tracta d'un pres de consciència.

Catar, emirat que finança el FC Barcelona a través de Qatar Foundation, ha decidit que continuï a la presó.