El nou sistema operatiu per a mòbils Firefox OS arribarà a casa nostra a mitjan any

  • Alcatel, LG i ZTE en fabricaran els primers dispositius, que es començaran a comercialitzar també al Brasil, Colòmbia, Espanya i Veneçuela

VilaWeb
Redacció
25.02.2013 - 12:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou sistema operatiu per a mòbils Firefox OS, que vol ser una alternativa forta als sistemes Android, Blackberry, iOS i Windows Phone, es començarà a comercialitzar enguany. Els primers telèfons amb el nou sistema operatiu de la comunitat Mozilla apareixeran al nostre país, al Brasil, Colòmbia, Espanya i Veneçuela a mitjan any i durant el 2014 els dispositius s’estendran a més mercats d’Europa i l’Amèrica Llatina. En tots els casos, l’operadora de referència serà Telefónica.

Els primers telèfons amb Firefox OS que es llançaran inicialment en aquests mercats, els fabricaran Alcatel, LG i ZTE, i portaran incorporat el processador Snapdragon de Qualcomm.

El llançament del Firefox OS marca una fita important en el sector, atès que permet per primera vegada la fabricació de dispositius relacionats amb els estàndards web totalment oberts i oferir, així, una alternativa als actuals ecosistemes mòbils tancats i que limiten els consumidors.

De moment, ja circulen alguns terminals amb el Firefox OS, només per a desenvolupadors. Són els models Keon i Peak de Geeksphone, que es poden tocar aquests dies al MWC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any