‘Argo’, millor film en uns Oscar molt repartits

  • La sorpresa: Michelle Obama lliura l'estatueta al millor film · 'Life of Pi', la més premiada amb quatre Oscar · Lincoln s'endú només dos premis de dotze nominacions · Haneke recull l'Oscar a millor film de parla no anglesa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.02.2013 - 06:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Argo‘, dirigit per Ben Affleck i basat en la crisi dels ostatges de l’Iran de 1979, ha estat guardonat amb l’Oscar al millor film en la vuitanta-setena edició dels premis de cinema de l’acadèmia nord-americana,  que s’ha celebrat aquesta matinada passad a Los Angeles. En una de les sorpreses més grans de la nit,  La primera dama nord-americana, Michelle Obama, ha estat l’encarregada de presentar, a través d’un vídeo, als nominats en aquesta categoria. Han estat uns premis que, a diferència d’altres anys, no han tingut pas un guanyador clar. De fet, ‘Argo’ només s’ha endut dos premis més, dels considerats menors: guió adaptat i muntatge.

Life of Pi‘ (‘La vida de Pi’) ha estat el film amb més Oscar, amb quatre, entre els quals el de millor director per a Ang Lee. ‘Els miserables‘ ha aconseguit tres Oscar, inclòs el de millor actriu secundària per a Anne Hathaway, ‘Django unchained‘ (‘Django desencadenat’) n’ha obtingut dos: millor actor secundari (Cristoph Waltz) i millor guió (Quentin Tarantino). ‘Lincoln‘ era el film que tenia més nominacions, dotze, però només ha aconseguit dos premis: per a Daniel Day Lewis com a millor actor protagonista i millor direcció artística. El premi per a la millor actriu protagonista ha estat per a Jennifer Lawrence pel film ‘Silver Linings Playbook‘ (‘El lado bueno de las cosas’). ‘Amour‘, de Michael Haneke, ha guanyat l’Oscar al millor film de parla no anglesa.

Consulteu la llista de tots els guardonats en els Oscar 2013

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any