El poeta de Catar al-Ajami pendent avui de si revaliden la condemna a cadena perpètua per uns versos

  • Mohammad al-Ajami fou detingut el 2011 acusat d'incitar a derrocar el govern catarès

VilaWeb
Redacció
25.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal d’Apel·lació de Catar emet avui el veredicte del judici a Mohammad al-Ajami, poeta condemnat a cadena perpètua per ‘haver incitat a derrocar el sistema de govern’ i ‘haver insultat l’emir’ per un poema. Ajami va ser detingut el novembre del 2011 i un any després fou condemnat a cadena perpètua en un judici secret, segons el seu advocat, Najeeb al-Nauimi.

Els càrrecs que li imputen es deriven del poema ‘Gessamí’, on diu ‘Tots som Tunísia enfront de l’elit repressora’, en referència a la revolució de la Primavera Àrab.

La detenció del poeta ha desfermat reaccions a tot el món, i Human Rights Watch i Amnistia Internacional han demanat explicacions al govern de Catar, han defensat que no hi havia proves que al-Ajami hagués anat ‘més enllà del legítim exercici del seu dret de llibertat d’expressió’ i han alertat que es tracta d’un pres de consciència.

Avui el tribunal de Catar, emirat que finança el FC Barcelona a través de Qatar Foundation, decidirà sobre la cadena perpètua al poeta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any