La CUP va contractar Método 3 per investigar les propietats del pare del batlle de Valls

  • El regidor Gerard Nogués diu que 'no es tracta d'espionatge' i que 'la informació és recollida del Registre Mercantil'

VilaWeb
Redacció
24.02.2013 - 19:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP va contractar l’agència Método 3 per investigar les finques propietat del pare del batlle de Valls, Albert Batet, l’any 2010, quan hi havia prevista una revisió del pla urbanístic i Batet era regidor d’Urbanisme. La CUP de Valls ha penjat a internet l’informe encarregat, que recull les propietats i empreses de familiars de Batet, i ha dit que els va costar ‘al voltant d’uns 2.000 euros’.

En un comunicat de premsa, la CUP de Valls diu que va demanar un informe tècnic sobre les propietats de l’empresa IMBATET SL, propietat del pare d’Albert Batet, ‘per si hi havia incompatibilitats amb el càrrec i l’elaboració del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) que s’estava impulsant’. També retreu ‘que es barregin casos d’escoltes i investigacions il·legals amb l’exercici de la responsabilitat política de combatre la corrupció’.

El regidor Gerard Nogués diu a VilaWeb que sospitaven que l’empresa de la família Batet havia comprat terrenys en la zona del polígon industrial, que el nou POUM preveia requalificar, i que van encarregar a Método 3 que esbrinés quines propietats hi tenien, per si la família del batlle podia voler treure benefici de la requalificació urbanística. ‘No es tracta de cap cas d’espionatge, la informació està disponible al Registre Mercantil’, insisteix Nogués.

‘Nosaltres no teníem la capacitat per recollir la informació: cal molt de temps, i a més, a Valls s’hauria sabut de seguida. Per això vam anar a buscar algú que ho fés’. Diu que tenien damunt la taula tres possibles agències i que van triar Método 3 perquè els l’havien recomanada i ‘semblava la més bona’. ‘Hauríem pogut recórrer a algú altre, i vist tot el que està sortint ara relatiu a espionatges, recórrer a Método 3 va ser una errada’, afegeix.

Nogués explica que ahir al matí va trucar al batlle de Valls per explicar-li que havien encarregat un informe sobre les propietats de la seva família en el polígon industrial de Valls.

Per la seva banda, el batlle de Valls ha dit que estava ‘absolutament perplex’ perquè la CUP contractés una agència per investigar les propietats del seu pare. ‘Lamento que algú hagi portat a terme aquestes pràctiques a la ciutat de Valls, pràctiques que no són ni les que la societat ni el país en aquests moments es demana, ni molt menys és l’estil de fer política a la nostra ciutat ni tampoc el meu personal com a batlle’, ha afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any