Estellés, protagonista de la X Nit d’Escola Valenciana

  • Vicent Pitarch, Al Tall i Joan Ponsoda ha estat guardonats pel seu compromís amb la llengua

VilaWeb
Redacció
24.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escola Valenciana va lliurar ahir al vespre els seus guardons, dissenyats per Andreu Alfaro, amb què reconeix cada any la tasca d’entitats o personalitats. El grup Al Tall va rebre el premi a l’ús social del valencià; el sociolingüista i filòleg Vicent Pitarch, el premi extraordinari, i el professor Joan Ponsoda, el guardà a la trajectòria individual ‘per obrir camí en l’ensenyament en valencià’.

L’Auditori de la Diputació d’Alacant va acollir la X Nit d’Escola Valenciana, on s’hi van presentar les Trobades 2013, els projectes anuals i els guardons de l’entitat, i que va esdevenir un homenatge a Vicent Andrés Estellés, a qui es dediquen les festes per la llengua que començaran a l’abril amb el lema ‘La veu del teu poble’. Una ‘Nit Estellés’ on també hi va ser present la música: Pau Alabajos va oferir un tast del seu nou espectacle d’homenatge al poeta, ‘Mural del País Valencià’; Bertomeu va interpretar algunes cançons del seu àlbum ‘7 d’Estellés’, i Miquel Gil va cantar poemes com el de ‘La rosa de paper’.

‘El millor homenatge que Escola Valenciana li pot fer al poeta són les Trobades, les festes per la llengua que s’estenen al llarg i ample de les nostres comarques durant la primavera, ja que volem ser una veu lúdica i reivindicativa del nostre poble’, va dir el president de l’entitat, Vicent Moreno. ‘Del poble que visualitza l’autoestima lingüística i reclama als responsables institucionals que facen del valencià la llengua pròpia i oficial d’ús normal per a tots i per a tot.’

Al final de l’acte, Al Tall va sorprendre sortint a cantar a l’escenari ‘Tots ens tiren pedraetes’, basada en versos d’Estellés, i ‘A Miquel Grau’, dedicada al jove assassinat durant la transició ‘per defensar les llibertats del poble valencià’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any