La plataforma del fem convoca una nova manifestació per al 9 de març

  • L'acompanyarà una campanya de protesta amb bosses de fem penjades als balcons

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.02.2013 - 17:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de veïns d’Ontinyent van assistir dijous passat, 21 de febrer, a l’acte informatiu convocat per la Plataforma del fem per conéixer les novetats sobre la situació en què es troba el procés d’integració dels pobles de la Vall d’Albaida al Consorci de Residus.

El públic, que superava la capacitat de la sala gran del Centre de Cultura de Caixa Ontinyent, va escoltar de boca del regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, una nova reivindicació del Pla de Minimització comarcal que permeta seguir gestionant els residus des de la Vall i d’una manera més econòmica. Quesada va reconéixer que, després de molts anys, el Pla de Minimització continua amb un desenvolupament molt escàs, i va insistir que per això mateix cal treballar per implantar-lo definitivament amb la construcció d’una planta de valorització i tractament a Ontinyent.

Per la seua banda, el tècnic del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent, Rafael Morera, després de detallar les iniciatives que havia preses el consistori per a evitar l’entrada de la ciutat al Consorci, va explicar quines opcions tindrà el ciutadà si li arriba el rebut el primer rebut del Consorci. Una possibilitat és pagar-lo, de manera que si finalment Ontinyent no passa a formar part del Consorci caldria reclamar els diners. La segona és presentar un recurs en haver pagat el rebut; per a aquesta possibilitat hi ha a disposició del veïnat formularis preparats. En tots dos casos, els assistents a l’acte van coincidir a dubtar de l’efectivitat dels recursos. La tercera opció comentada fou la de no pagar el rebut i alhora presentar un recurs. Morera va explicar que això significa entrar en un procés que pot implicar recàrrecs d’un 20%.

La plataforma va aprofitar l’acte per a fer una crida a participar en la manifestació d’aquest dissabte 23 a Xàtiva, convocada per la plataforma No al Macroabodador, en oposició a la ‘gestió del fem poc sostenible del Consorci’. A més, va anunciar una nova manifestació per al 9 de març a Ontinyent, que començarà a les onze del matí, acompanyada d’una campanya de suport que consistirà a penjar bosses de fem plenes de plàstic als bacons de la ciutat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any