El ‘no’ guanya el referèndum d’independència de la Universitat de Glasgow

  • Un 62% dels estudiants que han participat a la consulta, contraris a l'estat escocès · Un 38% dels vots, a favor de la independència

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.02.2013 - 22:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ‘no’ ha guanyat el referèndum sobre la independència d’Escòcia que ha organitzat la Dialectic Society de la Universitat de Glasgow. Els estudiants partidaris de mantenir la unió amb el Regne Unit han aconseguit un 63% dels vots, mentre que els favorables a la independència han assolit un 37% dels suports, segons els resultats oficials fets públics aquest vespre.

Els estudiants han contestat a la pregunta: ‘Escòcia hauria de ser un estat independent?’, la mateixa que ha proposat el govern escocès pel referèndum oficial. La participació a la consulta, organitzada de forma voluntària pels estudiants, ha estat d’un 13%.

El referèndum, inspirat en experiències com les consultes catalanes del 2009 al 2011, ha anat precedit de campanyes en favor del sí (amb el lema ‘Les grans coses comencen amb un sí’) i del no (‘UK OK’) i de debats específics sobre el futur polític d’Escòcia. La presència de ministres del govern i de dirigents polítics al campus, aquestes darreres setmanes, revela la importància que havia adquirit.

Per Michael Gray, president de la Dialectic Society, la Universitat de Glasgow ha fet avui la primera enquesta a gran escala sobre què pensen els universitaris respecte del futur d’Escòcia. ‘El resultat del referèndum real afectarà directament els estudiants escocesos durant la resta de la seva vida i, per tant, convocar una consulta pròpia era una bona manera d’esbrinar què en pensa el jovent.’ Gray considera que el referèndum pot esperonar estudiants de la resta d’Escòcia a seguir els passos de Glasgow i convocar-ne de propis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any