Vicent Moreno: ‘La nostra proposta lingüística ofereix resultats òptims’

  • Escola Valenciana, satisfeta amb la nova sentència del TSJ · Anuncia una campanya d'Enllaçats per la Llengua · La Nit d'Escola Valenciana es fa demà a Alacant

VilaWeb
Redacció
22.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escola Valenciana està molt satisfeta de l’última sentència del TSJ, que és un nou revés a la política lingüística del govern, car l’obliga a obrir una nova línia en català en una escola. És la segona resolució d’aquesta mena, i Escola Valenciana vol que aquestes dues sentències facin veure al govern valencià que ha d’acceptar la decisió dels consells escolars. ‘Si no, continuarem anant a judici’, adverteix Vicent Moreno, president de l’entitat (vídeo).

Explica que ja hi ha diversos centres que han demanat d’implantar el programa plurilingüe d’ensenyament en català  (es comença fent servir el català com a llengua d’ensenyament, amb una àrea de castellà, i s’hi incorporen les àrees que calguin perquè l’alumnat acabi el programa dominant totes dues llengües), tal com els ha proposat Escola Valenciana. ‘Els centres l’accepten perquè està demostrat que dóna resultats òptims’, diu Vicent Moreno.

Dues escoles, una de Xirivella i una altra de Picassent, van demanar-ho, però el consell els ho va negar. Es van assessorar i Escola Valenciana els va recomanar de portar-ho a judici. Ara el Superior de Justícia els ha donat la raó. Si el consell continua sense fer cas de la voluntat i l’autonomia del centre, continuaran portant casos a judici, avisa Moreno. Escola Valenciana vol que n’hi hagi prou amb la voluntat consensuada dels centres perquè el govern valencià accepti d’implantar el programa i obrir una línia.

Enllaçats per la Llengua arriba al País Valencià

Fa un temps, entitats socials de tots els Països Catalans es van reunir per estendre el moviment d’Enllaçats per la Llengua per tot el territori. Ara Escola Valenciana n’ha recollit el testimoni i ja ha preparat les primeres accions en defensa del català: el 7 de març es faran abraçades simbòliques al voltant dels centres d’educació, en senyal de defensa i estima a la llengua, i el 9 de març, concentracions davant les delegacions del govern espanyol.

X Nit d’Escola Valenciana

Demà al vespre se celebrarà la desena Nit d’Escola Valenciana, on es lliuraran els guardons de l’entitat i es presentaran les Trobades d’Escoles en Valencià d’enguany. L’acte tindrà lloc a les set del vespre a l’Auditori de la Diputació d’Alacant i s’hi oferirà un espectacle d’homenatge a Vicent Andrés Estellés amb Pau Alabajos, Miquel Gil i Bertomeu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any