El cas Urdangarin protagonitza el ple de les Corts

  • Fabra nega haver rebut pressions per no personar-se com acusació en el procediment penal

VilaWeb
Redacció
21.02.2013 - 13:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha negat haver rebut pressions per no personar-se com a acusació particular en el procés penal del cas Urdangarin. Ha respost així la pregunta del síndic del grup Compromís, Enric Morera, durant la sessió de control a les Corts Valencianes. Fabra ha dit que el govern s’havia personat en el procediment civil per tal de recuperar els diners ‘si es demostra que hi ha hagut engany’ i que el procediment penal l’encapçalava la fiscalia. Morera ha replicat demanant a Fabra si apartarà Francisco Camps i Rita Barberà de les Corts si finalment resulten encausats.

Morera ha demanat a Fabra per què el Consell s’havia personat per la via penal en el cas Cooperació (on hi ha encausat l’ex-conseller i diputat Rafael Blasco) i no en canvi en el cas Nóos. Pel síndic de Compromís, hi podrien haver hagut pressions ‘del partit o d’algú influent’ perquè no hi hagués personació penal. A més, ha vaticinat que l’ex-president Francisco Camps i la batllessa de València, Rita Barberà, seran encausats finalment i hauran d’explicar ‘si varen fer un vestit a mida a Urdangarin per saquejar els diners públics’.

El president Fabra, per la seva banda, ha respost que la personació civil de la Generalitat Valenciana es feia per ‘recuperar fins l’últim cèntim’ que podria haver sortit de manera il·lícita en el cas Nóos. ‘La capacitat per a personar-se penalment sempre és present, si es demostra que hi ha hagut un engany, ha dit.

L’altra pregunta, l’ha feta la portaveu de Compromís Mònica Oltra, que ha demanat a Fabra si apartarà Barberà i Camps de les Corts si finalment resulten encausats. La resposta de Císcar ha estat que la interlocutòria del jutge Castro era tan sols és ‘indiciària’ i ha acusat la coalició de ser ‘antidemocràtica’ i voler avançar-se a la justícia.

El cas Nóos també ha estat present en la intervenció anterior del grup del PSPV. La diputada Cristina Moreno ha preguntat si hi va haver una reunió entre Camps, Barberá i Urdangarin a la Zarzuela, tal com va dir Diego Torres al jutge, i ha demanat al PP si acceptaria una comissió d’investigació sobre el cas a les Corts Valencianes.

El president ha acusat l’oposició de voler fer mal a la imatge del País Valencià airejant els casos de corrupció en els mitjans de comunicació. I el vice-president José Ciscar, ha dit a Compromís que feia ‘política espectacle’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any