Notícies

Divendres  22.02.2013  06:00

Kossove es fa conèixer a través de la Wikipedia

Aquest cap de setmana s'hi fa una 'WikiAcademy', amb la participació del viquipedista català Arnau Duran

Men?ame
 

Cinc anys després de la declaració d'independència, el petit estat de Kossove continua cercant maneres de fer-se conèixer al món. WikiAcademyKosovo n'és una. Secundada pel Ministeri d'Afers Estrangers i Ipko Foundation, l'objectiu de la iniciativa és 'augmentar la qualitat i quantitat dels continguts en línia sobre el país a Wikipedia per a mostrar millor Kossove al món'. Durant el cap de setmana, un grup d'experts internacionals, entre els quals hi ha el viquipedista català Arnau Duran, explicaran la manera d'aconseguir-ho.

Duran comenta a VilaWeb que va decidir de respondre a la crida internacional per cercar experts per a l'acadèmia i apuntar-s'hi, al costat d'universitaris, gent d'instituts i viquipedistes de tot el món. 'M'hi vaig apuntar perquè crec que Kossove és un país que té unes certes similituds amb Catalunya. És l'últim país independent d'Europa, del 2008, i m'agradarà veure què s'hi cou, quines maneres tenen de pensar', afegeix Duran. També diu que quan torni de la capital kossovesa, Pristina, pensa escriure l'experiència.

Durant dos dies, a la Universitat de Pristina els invitats a l'acadèmia ajudaran els participants locals a convertir-se en editors capaços d'escriure articles de qualitat i fotografies sobre Kossove en categories com la cultura, el patrimoni, les qüestions socials, la geografia, les institucions, l'economia i el turisme, 'amb la finalitat d'expandir la reputació del país enfora'.

WikiAcademyKosovo és la primera iniciativa que es fa amb aquest nom. 'S'hi solen fer viquimaratons, encontres de mig dia o d'un dia per a editar sobre un tema en concret', explica Duran: 'A Catalunya se'n fan molt sovint. Per exemple, n'hem fet al Museu Dalí, al MNAC, etc. O a vegades no són viquimaratons, però fem tallers per a gent dels museus, biblioteques, etc.'