La policia espanyola troba documentació abundant a la seu de Método 3

  • L'escorcoll va durar sis hores i s'hi va trobar informació per a omplir deu furgonetes

VilaWeb
VilaWeb
ACN
20.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia espanyola va escorcollar ahir l’agència de detectius Método 3 de Barcelona, des de les quatre de la vesprada fins a les deu del vespre. Sis hores que van servir per trobar-hi documentació abundosa, que segons fonts de la investigació podria omplir unes deu furgonetes. Per això, van decidir de deixar el material a la seu, sense traslladar-la a dependències policíaques, i analitzar-la ‘in situ’, de manera que les oficines han quedat sota vigilància. Aquest escorcoll es va fer simultàniament amb cinc més. L’objectiu de la policia era recollir proves que reforcessin l’acusació de revelació de secrets.

Agents de paisà van passar tot el matí d’ahir custodiant la seu de l’agència per evitar que ningú hi pogués accedir. Eren les hores prèvies a l’escorcoll, que va començar a les quatre tocades. Poc abans hi havia arribat, procedent de la comissaria de la Verneda, el director de Método 3, Francisco Horacio Marco, un dels quatre detinguts. Marco va entrar a l’edifici amb la cara tapada i va ser present a l’escorcoll.

També hi van ser presents els dos fiscals anticorrupció designats per investigar el suposat espionatge a polítics i personalitats catalanes, Emilio Sánchez Ulled i Fernando Bermejo.

Els agents se’n van anar cap a les deu del vespre i se’n van endur cinc caixes. Segons fonts de la investigació, hi van trobar tanta quantitat de material i documentació que van decidir que no se l’endurien i que l’analitzarien allà mateix. De fet, tota aquesta documentació podria omplir deu furgonetes, segons fonts de la investigació. El local de Método 3 a l’avinguda Diagonal de Barcelona té uns 380 metres quadrats.

A Madrid, l’escorcoll de la seu de Método 3 va començar a dos quarts de set del vespre i hi van intervenir una desena d’agents. Hi era present la fundadora de l’agència d’investigadors, Marita Fernández. Els agents, de primer, van forçar una porta lateral del local –on no hi havia cap indicatiu ni logotip– i després la presidenta del grup fou qui els va obrir la porta principal.

A més de Método 3, la policia espanyola també va escorcollar els domicilis dels quatre detinguts. A la casa de la cap d’operacions, Elisenda Villena, al barri del Putxet, l’escorcoll s’hi va allargar fins poc abans de les vuit del vespre. La policia se’n va endur una caixa de cartó amb documents i objectes.

També es van escorcollar els domicilis dos ex-treballadors de l’agència: Alejandro Borreguero, al carrer d’Aragó de Barcelona, i Julián Peribáñez, a Gavà. El quart domicili previst d’escorcollar és el de Marco, al carrer d’Aribau de Barcelona.

Un dels objectius dels escorcolls, ordenats pel jutjat d’instrucció número 14, era de trobar el llibre de registre d’activitats de l’agència. De fet, la jutgessa de primera instància número 21 de Barcelona, en l’admissió a tràmit de la demanda civil interposada per la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, va acceptar de reclamar a l’empresa el llibre de registre.

 

Més informació: Metodo 3 va ajudar El Mundo a identificar independentistes

El govern català crea un grup de treball per als casos d’espionatge

L’estat aprofita el cas d’espionatge per reintroduir la policia espanyola a Catalunya

Sánchez-Camacho nega cap vinculació amb Método 3 i anuncia querelles

Ortega presentarà una denúncia als mossos pel suposat espionatge a què ha estat sotmesa

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any