Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  19.02.2013  10:03

La fibra òptica arriba a les escoles públiques d'Arenys de Mar

Telefónica treballava aquest matí a l'Escola Sinera i preveuen deixar enllestida la instal·lació avui mateix

Men?ame
 

Les escoles públiques d'Arenys de Mar disposaran d'accés a Internet a través de fibra òptica en un termini breu. Els treballs a Arenys de Mar han començat aquest mateix matí a l'Escola Sinera, on els operaris de Telefónica tenen previst deixar enllestida la feina avui mateix. Segons els mateixos operaris, l'Escola Joan Maragall serà la següent on arribarà el nou cablejat òptic. El mateix equip ja ha fet les instal·lacions a les escoles de Palafolls i Canet.

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat dotarà les escoles i instituts públics del Principat de connexió amb fibra òptica a través de l'empresa Telefónica, que va guanyar el concurs d'adjudicació del projecte. Aquest model de desplegament va variar l'objectiu inicial de la Generalitat de disposar d'una xarxa pròpia de fibra òptica per avanaçar en un model d'impuls del desplegament de la xarxa de Telefónica amb el compromís d'un contracte de serveis per a 10 anys.

La connexió tindrà una capacitat de 100 Mb que suposarà en la majoria dels casos multiplicar per 50 o més la connexió de què disposen actualment. Això permetrà una millora de capacitat de la connexió amb la xarxa i donarà més possibilitats i fiabilitat per a la utilització de noves tecnologies en l'àmbit educatiu.

L'anunci de la imminent disponibilitat d'accés a la fibra òptica ha estat molt ben rebuda pels equips docents que veuen una millora imminent de la velocitat de connexió dels seus centres. Aquesta millora de la connectivitat ha de facilitar la participació en nous projectes educatius com, per exemple, la recent experiència de l'Escola Sinera de transmetre amb una càmera el naixement de pollets des d'una incubadora d'ous.