L’estat aprofita el cas d’espionatge per reintroduir la policia espanyola a Catalunya

  • El Ministeri d'Interior espanyol defensa que és el cos competent per investigar les escoltes • La Generalitat té por que no hi hagi una invasió de competències

VilaWeb
Redacció
19.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cas de l’espionatge polític a Catalunya per l’empresa Método 3 ha obert un conflicte de competències entre les policies catalana i espanyola. El Ministeri d’Interior espanyol defensa que sigui la policia espanyola que investigui el cas d’espionatge i no té cap intenció de traslladar les diligències als mossos d’esquadra. En canvi, la Generalitat veu el perill d’aquesta reintroducció de la policia espanyola i té por que no hi hagi una invasió de competències.

Fonts del ministeri de Jorge Fernández Díaz diuen que la llei estableix que es faci càrrec de les investigacions el cos de seguretat on s’han fet les denúncies. En aquest cas, tant Alícia Sánchez-Camacho com el director de Método 3, Francesc Marco, van presentar-les a la policia espanyola.

Igualment, el govern espanyol addueix que Método 3 té oficines també a Madrid. Això, diuen, dota el cas d’una dimensió estatal i legitima que se n’encarregui la policia espanyola.

Aquesta és la resposta del govern espanyol al malestar de la Generalitat per no haver estat convidada a la reunió de la cúpula policíaca que es va fer ahir a Madrid. A la reunió, s’hi va tractar dels dossiers sobre polítics i personalitats catalanes i va comptar amb la presència de màxims dirigents de la policia espanyola, com ara el director adjunt operatiu, Eugenio Pino, i el cap de la delegació de Catalunya, Agustín Castro.

En canvi, en va restar al marge la policia catalana, fet que va enutjar el Departament d’Interior. El conseller, Ramon Espadaler, creu que pot haver-hi una invasió de competències. Així i tot, la conselleria ofereix la màxima col·laboració a la fiscalia en la investigació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any