El PP creu que el cas d’Urdangarin és diferent del de Matas perquè ha indignat més la societat

  • La portaveu del PP al Parlament, Mabel Cabrer, creu que la manca de respecte que el gendre del rei ha mostrat ha provocat més indignació a la ciutadania

VilaWeb
Redacció
18.02.2013 - 14:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP balear considera que la situació del duc de Palma, Iñaki Urdangarin, és ‘un poc diferent’ de la de l’expresident del Govern, Jaume Matas, o de l’expresidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, perquè en el cas del primer ‘hi ha hagut un plus que  ha indignat la societat de Balears’, ha indicat la portaveu del PP al Parlament, Mabel Babrer, fent referència als correus electrònics en què el gendre  del rei espanyol s’acomiadava com a ‘El duque em…Palma…do’.

Així ho ha manifestat Cabrer davant la pregunta sobre la possibilitat de retirar la Medalla d’Or a Urdangarin, així com els honors a Matas i a Munar.

Segons que ha dit, amb el gendre del rei, el Govern no està essent ‘aliè a la realitat’, i ha recordat que el conseller de Presidència, ja va dir que estudiava la modificació del decret que atorga les Medalles d’Or de la Comunitat Autònoma per mirar de retirar-li a Urdangarin.

Amb Matas i Munar caldrà esperar sentències fermes

Davant la pregunta sobre si s’haurien de treure els honors a Matas i Munar, Cabrer ha considerat que en aquests casos el Govern hauria d’esperar que hi hagi sentències fermes.

Segons la portaveu, que s’ha referit als correus electrònics d’Urdangarin, els casos no són iguals perquè amb el gendre del rei hi ha hagut ‘una sèrie de documents que mostren una manca de respecte’ cap al seu títol com a duc de Palma.

‘Això respòn a una altra situació, no només a la judicial’, ha recalcat Cabrer, qui ha recordat la decisió de l’Ajuntament de Palma de canviar el nom de la Rambla i connectar així amb la indignació social.

‘La justícia a de ser igual per a tothom’

Mabel Cabrer ha lamentat que les Illes es trobin ‘en el focus’ de tots els mitjans de comunicació amb el cas Nóos i ha volgut deixar clar que el PP respecta les decisions judicials i que serà la justícia qui determini la veracitat de les declaracions i si s’encausen o se citen més persones.

En aquest sentit, ha volgut transmetre un ‘missatge tranquil·litzador’ a la societat i ha remarcat que ‘la justícia ha de ser igual per a tothom’, fet que, segons el seu parer, s’està demostrant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any