Foment, sol contra el sobiranisme

  • L'acte de la patronal no ha pogut atreure cap altra organització empresarial • Es farà aquest vespre a la seu de Foment

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La patronal Foment del Treball s’ha quedat ben sola a l’hora de defensar una estratègia per frenar l’avenç del procés sobiranista. L’acte que havia d’omplir el Palau de Congressos de Barcelona i reunir-hi les altres organitzacions empresarials a favor del diàleg amb Espanya i el pacte fiscal, ha quedat en una reunió de petit format a la seu de Foment i sense l’adhesió de cap entitat.

L’acte porta el nom ‘Anem per feina’ i començarà a les set. El president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, hi farà el discurs de clausura, en què reivindicarà un pacte pel creixement i el lideratge i l’ètica empresarial, segons que consta en el programa. L’encarregat d’inaugurar la reunió és el president de Fepime, Eusebi Cima, que reclamarà el paper de les petites i mitjanes empreses en una conferència titulada ‘Les pimes: el factor decisiu’.

El seguiran el professor del IESE Pedro Nueno, que parlarà de ‘l’oportunitat global’ de Catalunya, i el president de la comissió d’economia de la patronal espanyola CEOE, José Luis Feito, que pronunciarà una conferència sobre la situació econòmica i les expectatives de futur. El president d’Aijec-Joves Empresaris, Marc Bonavía, també hi intervindrà, amb el discurs ‘Treballem per crear treball’. El periodista Manel Fuentes presentarà i conduirà l’acte.

Un acte que ha perdut tota la força

De primer, la convocatòria tenia el suport de Pimec, l’associació Aijec i el Consell de Cambres de Catalunya. Però de mica en mica diverses veus van anar desvinculant-se’n. A final de gener la Cambra de Barcelona va obrir un període de reflexió per decidir si hi assistiria o no, a causa del component polític de la convocatòria, que l’allunyava del pretès caràcter exclusivament empresarial. Finalment, se’n va desvincular del tot.

També se’n va deslligar el Cercle Català de Negocis, que assegura que ha recollit moltes crítiques d’empresaris i autònoms sobre aquest acte, i el Cercle d’Economia, tot i que de bon començament s’havia proposat que hi participés el president, Josep Piqué.

Concentració de l’esquerra independentista

L’esquerra independentista del Barcelonès, amb la CUP, ha convocat una concentració contra l’acte de Foment, que, segons ells, ‘té l’objectiu de proclamar la seva posició antisobiranista i impulsar les polítiques ultraliberals antiobreres i antisocials’. La concentració és a les vuit a la plaça de la Catedral, davant la seu de Foment.

 

Més informació: El CCN denuncia un document del Cercle d’Economia on defensa aturar el procés sobiranista

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any