La llei de consultes comença a avançar al parlament

  • CiU, ERC, PSC i CUP registren la ponència conjunta · ICV, en canvi, se'n desmarca

VilaWeb
Redacció
14.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSC i la CUP han decidit finalment de signar la petició per a crear una ponència conjunta sobre la llei de consultes populars que han impulsat CiU i ERC. ICV, en canvi, se n’ha desmarcat, argüint que se sent menystinguda perquè no s’ha acceptat la creació d’una comissió parlamentària específica sobre el dret de decidir. Tanmateix, treballarà amb la intenció de consensuar la futura llei, que té l’encàrrec principal d’establir una base legal per a convocar la consulta sobre l’estat propi. CiU i ERC han demanat a ICV que s’hi afegeixi.

El portaveu del PSC al parlament, Maurici Lucena, ja va anunciar abans-d’ahir que el seu grup signaria la ponència, perquè el PSC, va dir, ‘dóna suport inequívocament al dret de decidir’. ‘Posem el comptador a zero perquè puguem discutir i debatre una llei que hauria de ser una peça més en el camí cap al referèndum, que desitgem que es faci respectant la llei i seguint els models canadenc i britànic’, va dir.

La CUP ha explicat en un comunicat que havia signat la ponència perquè considerava que havia de permetre al poble ‘d’expressar-se democràticament sobre el seu futur i també sobre qualsevol altre àmbit que requereixi la presa de decisions col·lectives’. Amb tot, ha lamentat ‘l’excessiu dirigisme i la manca de diàleg per part de CiU i d’ERC’.

Ara, doncs, es reprendran els treballs de la ponència en el punt on s’havien quedat abans de la convocatòria electoral del novembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any