PP i PSOE acorden tramitar la ILP contra els desnonaments per la via d’urgència

  • La iniciativa s'acumularà amb la que el PP ja tenia en tràmit al congrés espanyol

VilaWeb
ACN
13.02.2013 - 18:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els portaveus parlamentaris del PP i del PSOE, Alfonso Alonso i Soraya Rodríguez, han tancat un acord per tramitar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra els desnonaments de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) per la via d’urgència, segons han confirmat fonts de les dues formacions. La ILP s’acumularà al decret de mesures que el govern espanyol ja va aprovar i que es debat ja per la via d’urgència a la cambra baixa. La tramitació per la via d’urgència implica que la Llei arribarà al Ple amb més celeritat, en qüestió de poques setmanes. Abans, però, els grups hi presentaran les seves esmenes.

Segons fonts del PSOE, la tramitació per la via d’urgència és una de les qüestions que els portaveus de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va plantejar ahir a tots els grups en el cas que prosperés la seva ILP.

El canvi de criteri del PP, que finalment va fer marxa enrere i va votar a favor de la iniciativa, ha portat aquest dimecres els socialistes a plantejar a la formació del govern que permetin aquest tràmit express.

Tot plegat mentre continuen apareixent notícies de suïcidis per desnonaments, l’últim aquest dimecres a Alacant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any