L’exposició dedicada a Estellés a València es prorroga fins el 19 de març a València arran de l’èxit de públic

  • Ja hi han passat més de vint mil visitants, segons les dades del consorci de museus de la Generalitat Valenciana

VilaWeb
VilaWeb
ACN
14.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’exposició ‘Vicent Andrés Estellés, cronista de records i esperances‘, al Centre del Carme de València, que s’havia d’acabar aquest 17 de febrer, serà prorrogada fins el 19 de març, arran de l’èxit d’assistència, segons un comunicat de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). El consorci de museus de la Generalitat Valenciana informa que ja ha rebut més de 20.000 visites. Després, l’exposició s’instal·larà al poble natal del poeta, Burjassot (Horta Nord), on s’exposarà al Centre Cultural Tívoli, del 27 de març al 5 de maig.

‘Vicent Andrés Estellés, cronista de records i esperances’ obre els actes de l’any que commemora el vintè aniversari de la mort d’Estellés, considerat el poeta valencià més important des d’Ausiàs Marc. Entre els homenatges, s’hi inclou la publicació d’un còmic per divulgar-ne la figura en el públic infantil, un documental, l’itinerari ‘La mirada d’un poeta. La València de Vicent Andrés Estellés’, l’antologia poètica ‘El mural del País Valencià’ i l’edició d’un CD amb poemes musicats per diversos artistes.

L’exposició comença amb un repàs fotogràfic d’Estellés, des de la infantesa fins a la mort. De les primeres imatges, es passa a les de la jovenesa, on se’n pot veure el creixement físic i com a poeta. Recitals i homenatges, a més d’actes de compromís polític al costat de Joan Fuster i més figures de la transició al País Valencià i, finalment, imatges del seu multitudinari soterrament a Burjassot.

A la mostra també s’hi poden trobar manuscrits, objectes personals, diversos premis rebuts, entrevistes als mitjans de comunicació, tots els llibres editats, una selecció dels poemes seus que s’han musicat, a més de cartells d’homenatges, retrats, dibuixos i una estàtua.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any