Ada Colau: ‘La pressió ciutadana ha aconseguit que la majoria absoluta del PP rectifiqui’

  • La portaveu de la PAH diu que això només ha estat una batalla · Adverteix que ara comença la tramitació

VilaWeb
ACN
12.02.2013 - 21:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, s’ha mostrat satisfeta aquest vespre perquè finalment ‘la pressió ciutadana ha aconseguit que la majoria absoluta del PP rectifiqui i accepti de votar a favor de la tramitació’. Per això ha dit que ‘ens hem de donar l’enhorabona perquè, un cop més, la mobilització ciutadana ha demostrat que sí que es pot’. Diu que aquesta tarda ‘ha estat una tarda d’emocions’ perquè la PAH es pensava que ‘avui es blocaria la democràcia’ amb l’impediment de la tramitació d’una iniciativa que tenia el suport d’una àmplia majoria de la població.

Tanmateix, Ada Colau ha volgut recordar que s’ha de continuar treballant perquè ‘això només és una batalla’. Ara s’obre la tramitació i ‘hem de defensar que no hi hagi cap reducció i no es perverteixi la nostra iniciativa’, ha dit.

Així mateix, ha exigit que es respectessin les tres mesures incloses en el text de la ILP: la dació en pagament retroactiva, la moratòria d’habitatge habitual i el lloguer social dels habitatges buits de les entitats financeres. ‘Sempre hem dit que són mesures de mínims per a la vida digna de les persones’, ha remarcat.

D’una altra banda, ha volgut recordar la parella de jubilats de Calvià (Mallorca) que s’ha suïcidat avui, quan han sabut que serien desnonats, i ha advertit: ‘No podem esperar més, realment és urgent i aquestes mesures han de prosperar immediatament.’

Finalment, ha assegurat: ‘No acceptarem rebaixes i per això fem una crida a la ciutadania per tal que aquest dissabte surti en massa a les manifestacions convocades en més de quaranta ciutats de tot l’estat espanyol’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any