El PP vota a favor de tramitar la ILP contra els desnonaments

  • Els populars canvien de parer · La votació ha tengut lloc avui horabaixa al Congrés espanyol

VilaWeb
Redacció
12.02.2013 - 19:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del Partit Popular al Congrés espanyol, Alfonso Alonso, ha anunciat que la formació votaria a favor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que reclama la dació en pagament i la paralització dels desnonaments, fet que permetrà que el text de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que ha recollit gairebé un milió i mig de signatures, iniciï el recorregut parlamentari.

Segons que ha explicat Alonso en una roda de premsa, el PP ha decidit canviar i votar-hi afirmativament, després d’haver obtingut garanties que la proposta ciutadana no posaria traves a la tramitació de la llei vers aquest tema que, per iniciativa del govern espanyol, ja es tramita en el Congrés.

El portaveu ha comparegut després de reunir-se amb el president del Congrés, Jesús Posada, el qual s’ha compromès a agilitzar al màxim els tràmits de tal manera que tots dos textos, el de la plataforma i el del govern, es tractin de manera conjunta.                            

Aquesta tramitació àgil permetrà que els promotors del text vegin reconegut ‘el seu esforç amb el vot favorable de tots els grups parlamentaris’, segons Alonso.

Dos suïcidis i una protesta davant el Congrés

A primera hora de l’horabaixa, fins i tot després de la trobada amb la portaveu de la Plataforma, Ada Colau, el Grup Popular mantenia la intenció de votar contra la tramitació de la iniciativa. Fins i tot Alonso havia anunciat que, com a reconeixement al moviment ciutadà que l’ha feta possible, es comprometia a posar el nom de la ILP a la llei que ha impulsat el govern en aquesta matèria.

No obstant això, després de les sis de l’horabaixa el mateix Alonso tornava a comparèixer per explicar que el seu grup havia canviat de parer.

Durant les quatre hores que han calgut perquè es produís el canvi, centenars de persones es manifestaven davant del Congrés per reclamar la tramitació de la ILP i s’ha conegut la notícia del matrimoni de jubilats que s’ha suïcidat a Mallorca després de saber que serien desnonats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any