Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  13.02.2013  06:00

L'Assemblea francesa aprova el matrimoni homosexual

El text passa ara al senat, on probablement serà aprovat a l'abril

Men?ame
 

L'Assemblea francesa va aprovar ahir el projecte de llei sobre matrimoni i adopció de parelles homosexuals, que ben probablement entrarà en vigor d'ací a dos mesos, havent passat el tràmit al senat. El text, que arribava a la cambra després de dies d'intens debat i de manifestacions a favor i en contra, va rebre 329 vots a favor, dels grups d'esquerra, 229 contra, i deu abstencions.

El debat del projecte de llei es va acabar dissabte. Durant els deu dies previs, els diputats havien debatut i votat les cinc mil esmenes presentades al text. La votació solemne va tenir lloc ahir a la tarda. Ara el text passarà al senat, on, a partir del 18 de març s'hi podran tornar a presentar esmenes i se sotmetrà a votació el 2 d'abril. També hi serà aprovat, de segur, gràcies al suport dels partits d'esquerres.

'Aquesta és la votació de l'orgull, l'orgull de permetre a la República de fer un pas de gegant en la igualtat de drets i culminar una lluita de trenta anys; l'orgull d'haver participat plenament en el debat, tant de dia com de nit, sense haver fet servir cap artifici de procediment', deia després de la votació el portaveu del socialistes a l'Assemblea, Thierry Mandon.