Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  12.02.2013  13:00

'Ola k ase', a la web del congrés espanyol

La web ha estat atacada poques hores abans de la votació de les ILP

Men?ame
 

Poques hores abans de la votació de les ILP sobre la dació en pagament i sobre les corregudes de toros, la web del congrés espanyol ha patit un atac: en la pàgina principal, en la versió en espanyol, hi apareix una gran foto que ocupa bona part de la pantalla d'una llama, el popular animal sud-americà, amb la frase 'ola k ase', que és un dels 'memes' més freqüents a les xarxes socials. Pocs minuts després, la foto ha estat retirada però la web ha continuat presentant problemes d'accés.

Què és això de l'ola k ase'?

L'expressió 'ola k ase' fa mesos que circula per Twitter. Va sorgir d'un 'meme' (concepte o imatge que es transmet àmpliament a través de les xarxes) amb la imatge d'una llama amb una cara graciosa. A partir d'aquella imatge, van començar a circular centenars de versions i l'expressió 'ola k ase' –de l'espanyol mal escrit 'Hola que haces' ('Hola, què fas?)– es va estendre com la pólvora per Twitter, on ha arribat a ser-ne Trending Topic. I el concepte s'hi ha quedat instal·lat. Fins al punt que fa pocs dies el Twitter Ortografía, que en el seu perfil es vincula a la Real Academia Española, deia que 'hola', per a saludar, s'escrivia amb hac i que 'ola k ase' no existia i demostrava ignorància.

La majoria d'usuaris de Twitter són conscients que aquesta expressió és mal escrita expressament i acostumen a fer-la servir en contextos d'humor o burla.

Informacions relacionades:

Espanya: la pitjor solució si no es pot pagar la hipoteca

Més tensió Catalunya-Espanya pels toros, segons el Financial Times