Què votaran els partits en relació a la ILP contra els desnonaments?

  • El PP va anunciar que s'hi oposaria, fet que impedirà que el text tiri endavant

VilaWeb
Redacció
12.02.2013 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La ILP contra els desnonaments arriba avui al congrés espanyol, avalada per un milió de signatures. Hi votaran a favor tots els grups de la cambra, excepte el PP, que va anunciar que s’hi oposaria. La majoria absoluta dels populars, doncs, farà que la ILP no tiri endavant si manté el seu vot en contra.

La ILP té el suport del PSOE, un suport que no va tenir fa dos anys, quan la mesa del congrés, aleshores formada per PSOE i PP, va blocar  el text. També té el suport de CiU. Si bé el portaveu de CiU al congrés i president d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va dir la setmana passada que el seu grup s’abstindria, dissabte el secretari general d’UDC, Josep Maria Pelegrí va dir que demanaria a CiU un vot favorable, i hi ha previst que així sigui. Finalment, també han anunciat el vot a favor els partits del grup d’Esquerra Plural (IU-ICV-CHA), el PNB, UPyD, Amaiur, ERC i Compromís.

La ILP arriba al congrés espanyol després de gairebé dos anys de peripècies: el març del 2011 la PAH i més entitats van començar a redactar-ne el text, però entre el març i el setembre d’aquell any la mesa del congrés, formada per PSOE i PP, va blocar-lo. Amb motiu de les eleccions del novembre del 2011, no es van poder començar a recollir signatures fins l’abril del 2012. Aquest mes passat, la plataforma lliurava un milió de signatures al congrés espanyol. Tanmateix, el PP impedirà que la ILP passi aquest tràmit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any