La imposició dels toros augmentarà la tensió entre Catalunya i Espanya, segons el Financial Times

VilaWeb
Redacció
12.02.2013 - 08:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Financial Times afirma en un article publicat avui que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per declarar els toros bé d’interès cultural que s’aprovarà avui al congrés espanyol ‘alimentarà les tensions amb Catalunya’, on les corregudes de toros són prohibides. Pel diari britànic, la mesura també plantejarà interrogants sobre els subsidis que la UE destina als agricultors i ramaders que crien braus a les seves terres.

El Financial Times afirma que l’aprovació de la iniciativa ‘podria servir de base legal per anul·lar les prohibicions existents sobre les corregudes de toros a Catalunya i a les Illes Canàries’, on també es van prohibir. En aquest sentit, destaca que Catalunya celebrarà una consulta d’autodeterminació l’any que ve i per tant fets com aquest podrien ‘alimentar les tensions’ polítiques.

El diari es fa ressò de la crítica que fa ERC de les subvencions comunitàries destinades a la cria de bous a tot l’estat i al manteniment de les places de braus. Així, recull l’opinió del portaveu d’ERC al congrés, Alfred Bosch, que afirma que ‘és absolutament clar que el govern vol protegir el finançament de les curses de braus a Espanya, i cancel·lar qualsevol legislació que ho bloquegi a Catalunya i les Illes Canàries’.

També assegura que un informe d’ERC estima que els criadors de bous reben uns 130 milions d’euros de fons europeus cada any. Segons un portaveu de la Comissió Europea, però, aquests pagaments estan ‘desconnectats’ de la producció dels agricultors, de manera que no hi ha subsidis directes per a la tauromàquia que siguin pagats amb fons europeus.

A més, el Fincancial Times apunta que el reforçament de la pràctica de les corregudes de toros és conseqüència de la pressió dels lobbies del toro i de la ‘pressió econòmica’ que diu patir la indústria de la cria del toro a l’estat fruit de la retallada de la despesa pública que ha obligat ajuntaments a retallar els fons destinats a les festes amb aquest bestiar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any