Amb quina peça eixim?

  • Moment de festa

VilaWeb
Víctor Vanyó
11.02.2013 - 23:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Passades les primeres festes del calendari fester, les del meu poble Bocairent, tornem a omplir d’himnes festers aquestes línies. Unes festes sempre generen converses musicals inevitablement. Ja siga des del ‘bàndol’ dels festers o dels músics. Atenció, no pretenc plantejar hui l’eterna batalla entre quines peces són més per ‘al carrer’ i quines no. Com deia, les converses solen girar, sobretot, per als dies més grans, als dies que es vol ‘lluir’. Quines peces triarem per a l’Entrada? O quina peça és mes ‘dianera’? Els agradarà als de l’esquadra? La banda la tindrà assajada o al repertori? La portaran altres esquadres? Quants músics es necessiten perquè sone tot? I tantes altres preguntes que es solen fer els dies previs i durant les festes.

A un sopar de tants que es celebren durant les festes, ens vàrem reunir a taula festers i músics, alguns duplicàvem càrrec. Hi parlàvem de quines peces hauríem de tocar el dia que algú de nosaltres tinguera algun càrrec o celebràrem alguna dada important per als amics i amigues. La conversa va estar guiada per un fil conductor que va crear l’amic. Aquell fil no era altre que una recopilació delicatessen de peces de música festera. Allò de ‘per a gustos, colors’ es confirmava i anàvem comentant el que ens pareixia dels més de 160 minuts que vam estar sopant i escoltant. Ens véiem tant en la posició dels fester i però també com a músic. Comentàvem quines ens agrada tocar o amb quines ens agrada desfilar, dada que no sempre coincidia. Amb aquell èxtasi a la música festera, ens adonàrem de la riquesa que teníem, de quina era la qualitat de les nostres peces preferides i quina dificultat tenia fer el que feien.

Aquella conversa m’ha vingut al cap mentre vos escric aquestes línies. Per això, vos propose que escolteu 20 peces de música festera. Ni molt menys són les 20 que més m’agraden, pel gran ventall que disposa aquest gènere. Són de les que més m’agraden, cadascuna per un motiu o altre. Si alguna vos crida l’atenció no oblideu de comentar-ho, ja siga en comentari o via twitter. D’aquesta manera intente mostrar els gustos del que vos escriu, vos mostre el que he dit dies enrere i faig un xicotet homenatge als meus veïns i veïnes en un dia com hui, el de desprès de les festes. D’aquesta manera podrem tindre una dosi musical per esperar el proper 1 de febrer.

La llista de Moment de Festa by Revista Tres deu on Grooveshark

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any