EUPV eleva fins als dos milions d’euros el cost de la València Summit d’Urdangarín

  • El grup municipal demana la dissolució de la fundació València Turisme Convention Bureau i que l'Ajuntament de València es personi en el 'cas Nóos'

VilaWeb
Redacció
11.02.2013 - 16:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El grup municipal d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a l’Ajuntament de València ha elevat aquest dilluns fins als dos milions d’euros el cost que va tenir la València Summit organitzada per l’Institut Nóos que dirigien Iñaki Urdangarín i el seu soci Diego Torres. Així ho ha indicat EUPV en conferència de premsa després d’informar que els pagaments per aquest esdeveniment són sensiblement superiors als 1,4 milions d’euros que s’havien comunicat. 

El regidor d’EUPV a l’Ajuntament de València, Amadeu Sanchis, ha reclamat la dissolució de la fundació València Turisme Convention Bureau i ha reiterat que el consistori que dirigeix Rita Barberá s’hauria de personar en el ‘cas Nóos’.

Segons les dades que el grup municipal d’EUPV ha fet públiques avui, la fundació va pagar un cànon de 522.000 euros l’any 2004; l’any 2005 es varen pagar 739.965 euros per a l’organització de la València Summit, 522.000 euros directament a l’Institut Nóos en concepte de cànon. L’any 2006, el preu de l’esdeveniment va ser de 646.018 euros, amb el mateix preu de cànon.

Amb tot, segons els càlculs d’EUPV, la fundació València Turisme Convention Bureau va gastar 1,9 milions d’euros entre 2004 i 2006 per a la trobada que va organitzar l’Institut Nóos.

El diputat Ignacio Blanco ha denunciat que Rita Barberá i Francisco Camps van decidir apadrinar Urdangarín i que un cop decidit es va decidir organitzar l’acte de la València Summit a través de la Fundació València Turisme Convention Bureau, amb participació de l’Ajuntament de València, però amb difícil accés per part de l’oposició als seus comptes públics.

EUPV ha anunciat que presentarà una moció al pròxim ple per demanar que la fundació sigui de gestió directa del consistori i amb un nou patronat perquè tots els grups accedeixin al control de la mateixa. Igualment, la formació demana crear una comissió d’investigació per accedir als contractes entre la fundació i l’Institut Nóos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any