L’ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola va explicar a Sánchez-Camacho el suposat emblanquiment de diners

  • La presidenta del PP català confirma la trobada de què parlen avui El Periódico i El Mundo

VilaWeb
Redacció
11.02.2013 - 08:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez, va explicar el 2011, a la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, allò que va denunciar el mes de desembre passat a l’Audiència espanyola: que va veure el fill de l’ex-president de la Generalitat portar a Andorra sacs amb bitllets de cinc-cents euros. La conversa va ser enregistrada per l’agència de detectius Método 3, segons que recullen avui els diaris El Periódico i El Mundo (que situa la trobada el 2010). Segons aquests diaris, fonts del PP català confirmen en nom de Camacho tant la trobada, que es va fer en el restaurant la Camarga de Barcelona, com l’existència de l’enregistrament.

L’agència de detectius va fer també fotos i un informe sobre la trobada. I El Mundo va més enllà afirmant que fou el PSC qui va contractar-ne els serveis. L’aleshores secretari d’organització del partit, José Zaragoza, ho ha negat en el mateix diari.

El Mundo també afegeix que Victòria Álvarez va explicar a Sánchez-Camacho negocis de Jordi Pujol Ferrusola a Méxic i a Argentina i com desviava els diners que feia en diversos paradisos fiscals.

Qui va facilitar la trobada, diuen aquests diaris, fou l’actual cap de gabinet de Mariano Rajoy, el català Jorge Moragas. Sánchez-Camacho i Victòria Sánchez no es coneixien, però l’ex-parella de Jordi Pujol Ferrusola sí que es coneixia amb Moragas perquè van ser companys d’estudis.

Sánchez-Camacho, que diu que emprendrà accions legals aviat, compareixerà avui a migdia per donar explicacions.

La petició de la fiscalia anticorrupció

La fiscalia anticorrupció va demanar a final del mes passat que l’Agència Tributària certifiqué si Jordi Pujol Ferrusola es va beneficiar de l’amnistia fiscal per regularitzar fons obtinguts a l’estranger. Demana al jutge que sol·liciti a hisenda un informe sobre si el fill de l’ex-president de la Generalitat va presentar la declaració tributària especial, el tipus de document que s’havia de presentar per acollir-s’hi. També vol que faciliti qualsevol altra informació sobre la percepció de rendes obtingudes fora de l’estat, sigui com a persona física o a través d’alguna empresa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any